Preminuo modni dizajner Renato Balestra

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 27.Nov.2022, 19:09

Preminuo modni dizajner Renato Balestra

Balestra je otvorio svoje prvi modni atelje 1959. godine u Rimu, nakon što je završio šegrtovanje kod Venecijanija i radeći za Emilija Šuberta, Mariju Antoneli i Sorele Fontanu.

Rođen u porodici arhitekata i inženjera, isticao se jedinstvenim umetničkim duhom i često opisivan kao „modni slikar“.

Poznat po kombinovanju tkanina i sa providnim materijalima, raznobojnim vezovima i šik kreacijama, njegovo prezime takođe je povezano sa posebnom bojom – Balestra plavom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << />
Njegova strast prema filmskoj i pozorišnoj umetnosti vodila je tome da je dizajnirao kreacije za Avu Gardner u filmovima Bosonoga kontesa i Sunce se ponovo rađa, Đinu Lolobriđidu u Najlepšoj ženi na svetu, Sofiju Loren u ostvarenju Sreća biti ženom, Kandis Bergen u Avanturistima…

Kreirao je kostime i za Rosinijevu operu Pepeljuga, koja je gostovala i na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu 1998. godine.

U Svečanoj sali Skupštine grada beograda 2013. godine organizovao je reviju za pomoć deci bez roditeljskog staranja i prikazao najnoviju kolekciju kojom je takođe zatvorio Nedelju visoke mode u Rimu.

Balestra se takođe istakao i po kombinovanju muške i ženske mode i bio je pionir u stvaranju uniseks kombinacija.

Njegovo ime postalo je jedan od sinonima za modnu industriju, a Renato Balestra dobitnik je svih međunarodnih priznanja u svetu mode.

Izvor: RTS

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.