Preminuo kontroverzni TV voditelj Jerry Springer

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 28.Apr.2023, 08:34

Preminuo kontroverzni TV voditelj Jerry Springer

Šou Džerija Springera, koji je trajao skoro tri decenije, od 1991. godine, doneo je na male ekrane tuče, leteće stolice i ljude sa rubova američkog društva.

Springer je mirno preminuo u četvrtak u svom domu u Čikagu, potvrdili su njegovi publicisti za BBC.

Pre televizije bio je političar koji je vodio neuspelu kampanju za američki Kongres 1970., izabran je u Gradsko veće Sinsinatija 1971., a gradonačelnik tog grada postao je 1977. godine. Služio je jedan mandat.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << />
Od 1991. do 2018. godine snimio je 27 sezona hit tok šoua „The Jerry Springer Show“ , koji je bio poznat po kontroverznim temama.

Prve emisije krenule su s fokusom na politička pitanja, ali su se brzo pretvorile u priče gostiju o preljubi, ali i fizičkim sukobima punim psovki i pogrdnih reči.

Kritičari su ga napadali optužujući ga da eksploatiše naivne mlade ljude, potiče rasizam, homofobiju, transfobiju, incest, odnosno najniže ljudske strasti.

Springer je u više navrata branio svoju emisiju. Godine 2014. je za BBC rekao: „Mogli biste da odlučite da na televiziju dovodite uglađene, bogate ljude koji govore kraljevski engleski i samo to rade, ali to ne bi odražavalo celo društvo.“

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.