Preminuo Gilberto Benetton

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 23.Okt.2018, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Gilberto Benetton

Gilberto Benetton je umro u svom domu u Trevizu od bolesti. Uz njega su u poslednjim trenutcima bili supruga Lalla, kćeri Barbara i Sabrina i zet Ermanno„, navodi se u šturom saopštenju.

Umro je tri meseca nakon mlađeg brata Carla koji je u julu umro u 74. godini.

Gilberto je s braćom Lucianom i Carlom i sestrom Giulianom osnovao kompaniju 1965. u Ponzano Venetu, selu na severoistoku Italije, koja je isprva izrađivala pletene odevne predmete.

Zamisao >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << o osnivanju kompanije bila je najstarijeg brata Luciana i ubrzo su lagane vunene majice u različitim bojama očarale velik broj ljudi širom sveta.

„United Colors of Benetton“ je zatim bio sve uspešniji da bi između 1982. i 2000. postao planetarno popularan zahvaljujući reklamnim kampanjama fotografa Oliviera Toscanija, poput one na kojoj crnkinja doji belo dete.

Gilberto Benetton je bio potpredsednik Edizione srl, holdinga porodice Benetton koji je 2017. ostvario promet od 12,1 milijardi evra.

Porodica je bila i glavni deoničar Atlantie, kompanije u čijem je sastavu bio Autostrade per Italija, direktor puteva u čijoj je nadležnosti bio most koji se u avgustu srušio u Đenovi, usmrtivši 43 osobe.

Izvor: SEEbiz

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.