Prednosti angažovanja ličnog trenera i njegova zaduženja

Izvor: Luftika.rs, 27.Jan.2023, 12:39

Prednosti angažovanja ličnog trenera i njegova zaduženja

Da li ste konačno odlučni u nameri da promenite svoju rutinu i učinite nešto povodnom svog zdravlja i fizičkog izgleda?
Koliko puta ste iznova i iznova uplaćivali članarinu u teretani, međutim svaki put ste izgubili motivaciju i odustali?
Možda je vreme da angažujete personalnog trenera!
Bilo da se odlučite za ličnog trenera u teretani ili je vaš izbor online personalni trener, veoma brzo ćete uvideti razliku između samostalnog odlaska u teretanu >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << i treniranja uz pomoć stručnjaka.
U nastavku teksta saznajte šta je tačno personalni trener, koja su njegova zaduženja, kao i koje sve prednosti donosi njegovo angažovanje.
Šta je personalni trener? Personalni trener je osoba koja je iskusna i stručna u svojoj oblasti i koja će vam na najbrži i najefikasniji način pomoći da dostignete svoje ciljeve. Fizički izgled je samo jedna od stavki koje su predmet fokusa ličnog trenera. Pored toga, on u prvi plan stavlja vaše zdravstveno stanje, kondiciju i sposobnosti.
Prilikom prvog susreta sa personalnim trenerom on procenjuje vaše trenutno stanje i definiše ciljeve vaše saradnje. Takođe, pomaže vam da uvidite da li su vaši ciljevi realni ili su pak nemogući ili opasni po zdravlje.
Na taj način, zajedničkim snagama doći ćete do optimalnih mesečnih, šestomesečnih ili dugoročnih ciljeva koji su ostvarivi i ne ugrožavaju vaše zdravstveno stranje.
Zašto da angažujete personalnog trenera? Razlozi za angažovanje personalnih trenera su brojni, a kako bi vam pojasnili njihovu ulogu u vašem planu i izvođenju treninga, naveli smo neke od njih.
Plan treninga – vežbe prilagođene vama Nakon detaljne procene vaše kondicije, trener će vam pripremiti plan treninga koji je u potpunosti prilagođen vašim psihofizičkim sposobnostima i koji je u skladu sa prethodno postavljenim ciljevima.
Sve vežbe koje se nađu u planu treninga prilagođene su vašoj kilaži, građi tela i polu. Tu se podrazumeva, kako odabir vežbi, tako i njihov intenzitet – broj vežbi u toku treninga, serija i ponavljanja u okviru jedne serije, tehnika izvođenja vežbi, varijacije vežbi, kao i dužina trajanje treninga, učestalost pauza i broj treninga na nedeljnom i mesečnom nivou.
Samim tim što je plan formulisan specijalno za vas, znači da ćete svoje ciljeve ostvariti na najefikasniji i najbrži mogući način, koji će istvoremeno pozitivno uticati na vaše celokupno fizičko i psihičko stanje.

Pravilno izvođenje vežbi Najčešća greška koju ljudi koji samostalno idu u teretanu prave je nepravilno izvođenje vežbi, koje može doneti više štete nego koristi. Ne samo da ovo neće dovesti do željenih rezultata, već može dovesti i do više ili manje ozbiljnih povreda prilikom vežbanja.
Uz privatnog trenera, naučićete pravilno izvođenje vežbi, a u slučaju da prilikom vežbanja pogrešite, on će vam skrenuti pažnju i pomoći da savladate tehniku izvođenja različitih vežbi.
Saveti za ishranu tokom treniranja Povećana fizička aktivnost zahteva i određene izmene u ishrani. Osim što vam pravi plan treninga, pojedini treneri mogu vam napraviti i plan ishrane koji se sastoji od nedeljnih jelovnika koje trebate poštovati.
Kao i plan vežbanja, plan ishrane je u potpunosti prilagođen vašim potrebama – sastavljen je tako da svaki dan unosite tačno onoliko nutrijenata koliko vam je potrebno.
Personalni trener ga sastavlja na osnovu informacija o hrani koju volite i ne volite da konzumirate i trudi se da ga maksimalno prilagodi vašem ukusu. Na taj način ćete jesti namirnice koje volite, u tačno određenoj kombinaciji i količinama, a istovremeno ćete doprineti svom zdravlju i boljem efektu treninga.
Dodatna motivacija da ne odustanete Praksa je pokazala da je prilikom početka treniranja motivacija vežbača na vrhuncu. Međutim, posle određenog vremena, usled brojnih faktora kao što su nedostatak rezultata, umor, nedovoljno slobodnog vremena i drugi prioriteti, nivo motivacije polako počinje da opada.
I tu nastaje problem!
Vežbač sve češće izbegava trening, ne vodi računa o ishrani i posle nakon nekog vremena odustaje u potpunosti od treniranja. A onda, nakon nekoliko meseci ovaj proces se ponavlja. I upravo tako se upada u začarani krug!
Jedan od zadataka trenera je da vas dodatno motiviše da budete istrajni u treniranju, da vam pomogne da što brže i efikasnije ostvarite svoje ciljeve, ali i istinski shvatite sve benefite koje vam redovna fizička aktivnost donosi, te da vam treninzi postanu uživanje, a ne napor!
Takođe, tu je i faktor odgovornosti prema treneru – manje su šanse da otkažete trening ukoliko već imate dogovor sa trenerom. Takoreći, lični trener podjednako mora da razume vaše psihičko i fizičko stanje i pronađe najbolji način da vas izvede na pravi put.
Nadamo se da vam je ovaj tekst bio koristan i da vam je pružio sve potrebne informacije o angažovanju privatnog trenera, te da smo vas motivisali da i vi napravite ovaj veliki korak za vaše zdravlje.
„Pomoć treba vama, deca su super“: Mame smaračice iz Viber grupa sa učiteljica prešle na trenere!

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.