„Politikin“ 116. rođendan

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 26.Jan.2020, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Politikin“ 116. rođendan

U nje­nu čast sla­vlje je pri­re­đe­no u re­sto­ra­nu „Tri še­ši­ra”. Pod ovim kro­vom za­če­ta je ide­ja o osni­va­nju li­sta, a ne­ki ka­žu i Ska­dar­li­je kao bo­em­ske če­tvr­ti. Ta­ko „Po­li­ti­ka” i duh jed­nog ne­pro­la­znog vre­me­na idu ru­ku-pod ru­ku.

Go­di­na za na­ma bi­la je te­ška, ipak, us­pe­li smo da za­dr­ži­mo ko­rak na tr­ži­štu, na­da­mo se da će­mo na­sta­vi­ti da ču­va­mo utvr­đe­ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << vred­no­sti i tra­di­ci­ju. Ne­će bi­ti la­ko, ali uzda­mo se u en­tu­zi­ja­zam i ener­gi­ju po­put one sa ko­jom je i osno­va­na „Po­li­ti­ka” 1904. go­di­ne – ka­že Žar­ko Ra­kić, v. d. glav­nog i od­go­vor­nog ured­ni­ka na­šeg li­sta.

On do­da­je da se svi za­jed­no tru­de da na­pra­ve broj sa ak­tu­el­nim do­ga­đa­ji­ma i u zna­ku se­ća­nja na 116 go­di­na po­sto­ja­nja.

Po­no­sni smo što su če­stit­ke upu­ti­la mno­ga zna­čaj­na ime­na iz sve­ta po­li­ti­ke, kul­tu­re, umet­no­sti, spor­ta… Me­đu nji­ma su pre­mi­jer­ka Ana Br­na­bić, No­vak Đo­ko­vić, pa­tri­jarh Iri­nej, ve­li­ki broj mi­ni­sta­ra, a Lju­bi­ša Ršu­mo­vić če­stit­ku je sro­čio u pe­smu – pod­se­tio je Ra­kić.

Kao i pre vi­še od jed­nog ve­ka, „Po­li­ti­ka” je i da­nas naj­va­žni­ji i najuticajniji dnev­ni list u Sr­bi­ji, oce­nju­je Mar­ko Al­bu­no­vić, za­me­nik glav­nog i od­go­vor­nog ured­ni­ka.

Čast je i pri­vi­le­gi­ja ko­ja oba­ve­zu­je ra­di­ti u „Po­li­ti­ci”, ko­ju su ge­ne­ra­ci­je no­vi­na­ra na­či­ni­le de­lom na­še kul­tur­ne ba­šti­ne. Me­nja­le su se ured­nič­ke gar­ni­tu­re, me­nja­le su se stran­ke na vla­sti, ali je „Po­li­ti­ci” Sr­bi­ja uvek bi­la na pr­vom me­stu – na­gla­sio je Al­bu­no­vić.

Ured­ni­ci, no­vi­na­ri, lek­to­ri, fo­to-re­por­te­ri, pre­la­ma­či, ske­ne­ri­sti…stva­ra­li su ovu je­din­stve­nu no­vin­sku stra­nu u sla­vlje­nič­koj at­mos­fe­ri, uz mu­zi­ku aneg­do­te i uspo­me­ne.

Ro­đen­dan­sku tor­tu „Po­li­ti­ci” je da­ro­vao Sr­ba Jo­va­no­vić, su­o­sni­vač fe­sti­va­la po­sla­sti­ca i slat­ki­ša „Sla­dak ži­vot”.

Autor: Alek­san­dra Kur­teš

Izvor: Politika

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.