„Politika“ demantuje da je Adria Media Group postala vlasnik dela lista

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 08.Okt.2015, 08:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Politika“ demantuje da je Adria Media Group postala vlasnik dela lista

Dnevni list „Politika“ demantovao je u svom današnjem izdanju da je Adria Media Group (AMG), čiji je predsednik Aleksandar Rodić, postala vlasnik dela tog lista

Prema navodima redakcije Politike, kompanija AMG, u čijem je vlasništvu dnevni list Kurir, otkupila je prava i potraživanja koje je nemački koncern WAZ imao u preduzećima „Politika novine i magazini“, „Politika štamparija“, „Politika a. d.“, „Dnevnik Vojvodina pres“ i „NID Novosti“, prenela je Beta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << />
Dodaje se da time nije došlo do promene vlasničke strukture i kupovine udela, već da je AMG „kupio samo potraživanja WAZ-a“, zbog kojih „Politika NM“ vodi sudski spor pred sudom u Esenu s bivšim nemačkim suvlasnicima.

Nemački WAZ prodao je svoj udeo u „Politici NM“ u leto 2012. godine firmi „Ist medija grupa“ iz Moskve, za koju je kasnije utvrđeno da je ćerka firma kompanije „Farmakom“ šabačkog biznismena Miroslava Bogićevića.

Ceo predmet je kasnije upućen Državnom pravobranilaštvu kako bi se ispitala punovažnost tog kupoprodajnog ugovora, nakon čega je Komisija za zaštitu konkurencije donela odluku da zabrani „Ist medija grupi“ bilo kakvu prodaju udela dok se postupak ne okonča.

Predsednik AMG Aleksandar Rodić izjavio je juče da je ta kompanija kupila sva prava i potraživanja od nemačke Funke Medien Grupee, a prema i u vezi sa kompanijama „Politika novine i magazini“, „Politika štamparija, „Politika AD“, „Dnevnik Vojvodina Preš“ i „NID Novosti“. Rodić je dodao da će AMG u narednom periodu ući u proces realizacije ovih prava i potraživanja, poštujući sve važeće zakone Srbije.

U slučaju da AMG ostvari pravo vlasništva u bilo kom od gore navedenih privrednih društava, tražićemo saglasnost Komisije za zaštitu konkurencije„, najavio je predsednik Adria media Group.

Izvor: RTS

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.