Podrška Eurobanke preduzetnicima i mikro preduzećima

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 07.Okt.2021, 12:08

Podrška Eurobanke preduzetnicima i mikro preduzećima

BEOGRAD – Eurobank i Evropski fond za Jugoistočnu Evropu (EFSE) potpisali su bilateralni ugovor o kreditnoj liniji u iznosu od 2,3 milijarde dinara za podršku preduzetnicima i mikro preduzećima. Prva tranša u iznosu polovine nove kreditne linije biće realizovana već u ovom mesecu, dok je druga planirana za maj 2022. godine.

Uloga preduzetnika i mikro preduzeća na domaćem tržištu od izuzetnog je značaja za razvoj ekonomije, a pristup sredstvima iz nove kreditne linije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << omogućiće im da dodatno unaprede svoje poslovanje. Kreditna linija će se koristiti za finansiranje trajnih obrtnih sredstava i kratkoročnih investicija u ovom segmentu. Poseban značaj ove kreditne linije jeste u tome što će pomoći daljoj dinarizaciji tržišta mikro kredita, i na taj način doprineti i jačanju poverenja u domaći finansijski sistem”, izjavio je Dušan Mihailović, član Izvršnog odbora Eurobanke.

Predsedavajući Upravnog odbora EFSE fonda Klaus Miler je rekao: “Pristup finansijskim sredstvima i dalje ostaje prioritet tokom i nakon krize izazvane virusom Covid-19. Obezbeđivanjem ovog kredita u domaćoj valuti, preduzetnici mogu da dobiju sredstva u istoj valuti u kojoj ostvaruju svoje prihode, čime se štite od deviznog rizika. Kao banka koja je u 2020. godini ostvarila rekord kada su u pitanju krediti za mikro i mala preduzeća, Eurobanka je spremna da nastavi da pruža podršku mikro i srednjim preduzećima i promoviše održivi ekonomski razvoj širom Srbije, a nama je zadovoljstvo da ih u tome podržimo.”

Osnovan 2005. godine kao vodeći razvojni investicioni fond, Evropski fond za Jugoistočnu Evropu (EFSE) ima za cilj da podrži ekonomski razvoj i prosperitet u Jugoistočnoj Evropi, kao i Turskoj, Ukrajini, Belorusiji, Rumuniji, Bugarskoj, Moldaviji i zemljama Kavkaza, investirajući u mikro i mala preduzeća, kao i u poboljšanje životnih uslova privatnih domaćinstava.

Eurobank od svog osnivanja u Srbiji 2003.godine intenzivno podržava poslovanje segmenta preduzetnika i mikro preduzeća. Samo u poslednjih 10 godina, Eurobank je plasirala više od 1,4 milijardi evra u ovaj segment srpske privrede.

Eurobank a.d. posluje u Srbiji od 2003. godine i danas je među vodećim stranim investitorima i finansijskim organizacijama u zemlji sa ukupnom aktivom od 1,69 milijarde evra i kreditnim portfolijom od preko 1,22 milijarde evra (na dan 31.12.2020.). Nakon više od 15 godina uspešnog poslovanja u Srbiji, Eurobank svojim klijentima nudi širok dijapazon standardnih i inovativnih bankarskih proizvoda i usluga. Poslovna mreža Eurobanke sastoji se od 80 ekpozitura i 5 centara za rad sa privredom na glavnim poslovnim, kulturnim i istorijskim lokacijama. Više informacija o Eurobank možete naći na adresi www.eurobank.rs.

Eurobank Grupa je dinamična bankarska organizacija aktivna u šest zemalja sa ukupnom aktivom od 70.9 milijardi evra i 11,329 zaposlenih. Osnovana 1990. godine, Grupa nastavlja svoj dinamičan rast stabilnim i odlučnim koracima sa fokusom na različite potrebe klijenata. Sa ukupnom mrežom od 623 ekspoziture u Grčkoj i inostranstvu, Grupa nudi bogat asortiman bankarskih i finansijskih proizvoda i usluga za stanovništvo i poslovne klijente.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.