Počinje osma sezona emisije 30 minuta: Reditelj Ljubiša Ristić gostuje kod Dejana Jelače

Izvor: Story, 16.Feb.2016, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje osma sezona emisije 30 minuta: Reditelj Ljubiša Ristić gostuje kod Dejana Jelače

Osma sezona emisije 30 MINUTA počinje u petak 19. februara u 20:30h na Art kanalu, a gost autora i voditelja Dejana Jelaće ovog puta je reditelj Ljubiša Ristić.

Dejan Jelača i Ljubiša Ristić, foto: Promo

Osmu sezonu emisije otvara čovek čije mišljenje žele da čuju vlast i opozicija, i pozorisni konzervativci i avangarda. On ima svoj stav i iznosi ga bez zadrške. Prvi gost emisije 30 minuta u osmoj sezoni je reditelj Ljubiša Ristić.

Njegova pozorišna >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << i politicka biografija imaju nekoliko vaznih dodirnih tačaka. U obe je i hvaljen i osporavan, ali uvek je birao isti put i ostao svoj - jedinstven i dosledan. U više navrata proglašavan je čak i moralno nepodobnim. U emisiji  saznajte kako komentariše da ga i danas smatraju kontroverznim.

Njegova predstava Buba u uhu bice izvedena 22. februra u Sava Centru po 1650 put. Poziv da se njegova diplomska predstava, koja je imala premijeru 1971.godine, igra u tom prostoru stigao je neočekivano. Pravi se posebna scenografija i zanimljivo je to što će tu biti i glumci iz prve postave Rada Đuričin, Branka Petrić i Vlasta Velisavljević.

Za gledaoce je izjavio da ga je licno pokojni Nikola Simić pred smrt pozvao i tražio da uradi sve da Buba u uhu nastavi da živi. Iznedao je mnoge kada se kao specijalni gost pojavio u jednom rijalitiju  i tada izjavio da je on izmislio rijaliti program.

Bez dlake na jeziku govori o stanju u kulturi u Srbiji. Rekao je da voli i prati sport, najviše tenis.

Priznao je da svaki pas koji dođe to njegovog pozorišta on ga prihvati i pruži ljubav i zaštitu.

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.