Počela nova istraživanja virusa Covid-19

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 30.Mar.2020, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela nova istraživanja virusa Covid-19

Acıbadem zdravstvena grupa je, uz doprinos Univerziteta Acıbadem, bez odlaganja započela nova istraživanja vezana za Covid-19 i saopštila ih je Ministarstvu zdravlja i istraživačkim institucijama TUBİTAK i TUSEB.

Čitav svet se bori protiv korona virusa. Tek treba razviti delotvornu vakcinu i metode lečenja, kako bi se eliminisao ovaj novi korona virus koji je postao glavna tema razgovora širom sveta, zajedno >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << sa svojim brzim širenjem i po život opasnim rizicima do kojih dolazi nakon infekcije. Stoga se svet nauke koncentrisao na razvoj metoda zaštite od virusa, kao i metoda njegovog lečenja. S tim u skladu, brzo se sprovode nova istraživanja, kako vakcine, tako i metoda lečenja, kako bi se spasile hiljade života. Acıbadem zdravstvena grupa sarađuje sa Univerzitetom Acıbadem u borbi protiv ovog novog korona virusa, koji je pogodio i našu zemlju. Grupa je započela nova istraživanja vezana za virus Covid-19 i saopštila ih je Ministarstvu zdravlja i istraživačkim institucijama TUBİTAK i TUSEB.

Saopšteno je da su saradnja i podrška koju su pružile sve zdravstvene i naučne ustanove u Turskoj od najvećeg značaja za sprovođenje istraživanja i naglašeno je da su biotehnološka infrastruktura, kvalifikovana radna snaga i vrlo stručni zdravstveni radnici na raspolaganju za izvođenje ovakvih istraživanja.

Rade se istraživanja 6 različitih problema

Istraživački projekti koji su započeti u zdravstvenoj grupi Acıbadem uključuju razvoj vakcine, što je primarni metod zaštite, kao i metode lečenja. Započeta su istraživanja za razvoj vakcine koja kod zdravih osoba može da stvori imunitet na virus pre nego što dođe do infekcije.

Istraživanja načina lečenja su, između ostalog, uključila gama globulin koji je specifičan za virus, blokatore interleukina-6, T-limfocite i imune ćelije koji su specifični za virus i lečenje mezenhimalnim stem ćelijama kod teškog oštećenja pluća. Cilj je da se istraživanja završe u jednom kratkom periodu i da se ishodi istraživanja koriste u lečenju bolesti izazvane virusom Covid-19.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turski naučnici počeli istraživanja virusa korona

Izvor: Danas, 30.Mar.2020

Turska Ačibadem zdravstvena grupa saopštila je danas da je u saradnji sa Univerzitetom Ačibadem, započela nova istraživanja vezana za virus koji izaziva kovid-19.

Nastavak na Danas...

UNITED GROUP pomaže zemljama u regionu sa 3 miliona dolara, Srbiji namenjeno milion dolara

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 30.Mar.2020

Za Srbiju je namenjeno milion dolara. Pored novčane donacije od 220.000 dolara, naručeno je 8.800 najkvalitetnijih kompleta testova za virus, 11 medicinskih ventilatora (hirurških respiratora), 250.000 maski, 440 toplomera i 7.000 zaštitnih naočara u vrednosti od 800.000 dolara. Celokupna medicinska...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.