Počela 18. Turneja Slobodne zone – osvajači Srebrnog lava i Srebrnog medveda u 50 mesta u Srbiji

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 19.Mar.2024, 19:35

Počela 18. Turneja Slobodne zone – osvajači Srebrnog lava i Srebrnog medveda u 50 mesta u Srbiji

Program je počeo 18. marta projekcijama u Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo i Biblioteci „Sarvaš Gabor” u Adi, a posetiće i ovogodišnju nacionalnu prestonicu kulture Užice, zatim Zaječar, Guču, Zrenjanin, Kučevo, Bor, Lazarevac, Rumu, Ivanjicu, Požarevac, Kanjižu, Brus, Jagodinu, Kraljevo i mnoga druga mesta. Prvi put ove godine u kalendaru turneje naći će se i Vlasotince. Ceo program dostupan je ovde.
Turneja Slobodne zone jedan je od najobimnijih poduhvata decentralizacije filmskog sadržaja u našoj zemlji, sa ciljem stvaranja i negovanja filmske publike van velikih kulturnih centara.
Ta misija traje skoro od samog nastanka festivala – koji se svakog novembra održava u Beogradu, Novom Sadu, Nišu...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.