Panasonic pred preuzimanjem Gorenja

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 28.Jul.2016, 00:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Panasonic pred preuzimanjem Gorenja

LJUBLJANA – Gorenje je potpisalo sporazum sa Panasonic-om, koji Japancima omogućava da u kompaniji iz Velenja od 13. jula obavi due diligence. Panasonic će nakon toga doneti odluku o povećanju udela u Gorenju

Deonice Gorenja juče su na LJSE porasle gotovo 5 odsto uz visok promet.

Sudeći prema saopštenju za javnost Gorenja na Ljubljanskoj borzi Panasonic će dubinsko snimanje obaviti do kraja septembra, a onda će imati mogućnost da poveća svoj udeo, ako se za to odluči. >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << Do sada, o tome nisu doneli još nikakvu odluku, dodali su.

U okviru uslova za sprovođenje due diligence, partneri su se složili oko strateške orijentacije u pogledu buduće uloge Gorenja u okviru Panasonic Grupe, ako bi Panasonic tim aktivnostima kupio kontrolni udeo u Gorenju„, napisali su.

Panasonic je 2013. ušao u Gorenje, kada je u proizvođaču bele tehnike iz Velenja stekao 10,74 odsto udela, da bi potom prošle godine dokupio 1,2 posto kompanije.

Gorenje je ostvarilo vrlo dobre poslovne rezultate u prvom kvartalu ove godine. Ostvareno je tako 6,8 miliona evra dobiti iz posloivanja (EBIT) što je čak 52 posto više nego u istom periodu lane. Čista je dobit iznosila oko 600.000 evra dok je lani u ovom periodu iskazan gubitak od 2,1 milion evra.

U prvom je kvartalu Grupa Gorenje imala 28,5 miliona evra prihoda od prodaje što je 6,5 odsto više nego u istom periodu lane.

Izvor: SEEbiz

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.