[POGLED SA VRHA 2019/20] MARINA ČULIĆ FISCHER, Dialog Komunikacije
: „Jako smo zadovoljni s rezultatima koje ćemo ostvariti u 2019. godini, svi naši poslovni pokazatelji pokazuju rast“

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 09.Dec.2019, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

[POGLED SA VRHA 2019/20] MARINA ČULIĆ FISCHER, Dialog Komunikacije
: „Jako smo zadovoljni s rezultatima koje ćemo ostvariti u 2019. godini, svi naši poslovni pokazatelji pokazuju rast“

Kako je za vašu agenciju protekla 2019. godina? Koji su značajni projekti i aktivnosti koje je vaša agencija sprovela tokom prethodne godine?

– Jako smo zadovoljni s rezultatima koje ćemo ostvariti u 2019. godini, svi naši poslovni pokazatelji pokazuju rast. Ukupni promet premašit će šest milijuna kuna, a prihod tri milijuna kuna.

U ovoj smo godini osvojili nekoliko značajnih klijenata, kao što su Zagrebačka banka, EBRD i Bipa.

Od projekata možemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << izdvojiti Vrtim zdravi film, projekt društvene odgovornosti za klijenta Nestle, Refer A Friend cjelogodišnju influencers kampanju za Booking.com, projekt digitalne pismenosti za Europsku komisiju, kao i komunikacijsko savjetovanje prilikom preuzimanja Istarskih supermarketa i kompanije Sonik za klijenta Studenac. Naravno, ne smijemo zaboraviti ni naš autorski projekt DIABLOG, konferenciju o blogerima, influencerima i kreatorima sadržaja koja je održana već četvrti put za redom.

Kako ocenjujete ovu poslovnu godinu u industriji tržišnih komunikacija? Koja su najznačajnija poslovna iskušenja sa kojima ste se susreli u ovoj poslovnoj godini?

– Rekla bih da je industrija tržišnih komunikacija još uvijek na uzlaznoj putanji, posla ima za svih, pojavljuju se nove agencije na tržištu, budžetski su se probudile neke industrije poput maloprodaje, a specijalistički usluge vezane uz korporativno komuniciranje, uz daljni rast ulaganja u digital.

Mislim da je i ove godine najveći izazov naše industrije privlačenje i zadržavanje talenata. U idućoj godini to će ujedno biti i borba protiv najave nove gospodarske krize.

Koji su vaši predlozi i preporuke za poboljšanje uslova u kojima posluju agencije za tržišno komuniciranje? Navedite tri najbitnija faktora poboljšanja položaja komunikacijskih agencija u hrvatskom privrednom okruženju

– Ulazak u „boardroom„, veći budžeti i prihvaćanje strateškog savjetovanja od strane klijenata.

Kakva su vam očekivanja za 2020. godinu u pogledu poslovnih uslova u industriji tržišnih komunikacija? Imate li nekih značajnijih planova za narednu godinu a koje možete predstaviti javnosti?

– Mislim da će 2020. biti još jedna dobra godina za hrvatsku industriju tržišnih komunikacija.

Naši planovi vezani su uz daljnje osnaživanje našeg tima i tješniju suradnju s našim regionalnim partnerima.

Poželite nešto svojim klijentima i svim budućim oglašivačima u 2020. godini

– Budite hrabri, budite kreativni i prepustite se pouzdanim partnerima u zajedničkoj izgradnji svog imidža i reputacije.

Autor: Nenad Danilović

Izvor: Advertiser Serbia

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.