Ovo nas najviše uništava (FOTO)

Izvor: Mondo, 21.Dec.2016, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo nas najviše uništava (FOTO)

Verovatno vam nije jasno šta bi to ovde moglo da nas uništava, ali...

Foto: Instagram/anastasiya_kvitko

Instagram ima dosta pozitivnih stvari. Mnogima su upravo fotke sa ove društvene mreže poslužile kao motivacija da se zdravije hrane, da vežbaju...

Međutim, ima i nekih negativnih strana.

Koliko puta dnevno na Instagramu vidite ovakve fotke?

Instagram zvezde, među kojima fitnes blogerke i one seksi devojke za koje nismo sasvim >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sigurni čime se bave, izgledaju tako savršeno uglavnom zahvaljujući "sređivanju" fotki.

Ljudi poput Kajli Džener, na primer, koji preterano dele svaki (pažljivo odabran i filtriran) detalj svog života, itekako utiču na nas.

Ako se pitate kako, zapitajte se samo koliko ste puta sebe uporedili sa njima, koliko ste puta pomislili "zašto ja ne izgledam tako"?

Iako svi znamo da su neke od tih fotografija radili profi fotografi, da su sređene u Fotošopu ili nekom sličnom programu, ipak vas "nateraju" da se osećate malo nesigurno u sebe. "Zašto moja kosa nikada ne izgleda ovako, zašto uvek imam podočnjake...?"

U tome je problem. Kada gledamo časopise i razne editorijale, znamo da su te fotke obrađene, ali društvene mreže nam na "podmukao" način proturaju iste te fotke, upakovane da izgledaju malo realnije.

U prilog tome, nedavno sprovedena studija je pokazala da Instagram i slične platforme više nego bilo šta drugo negativno utiče na naše samopouzdanje.

U toj studiji, 150 studentkinja odgovarale su na pitanja da li u periodu od pet dana upoređuju svoj izgled sa izgledom drugih devojaka i da li se porede sa devojkama sa Instagrama, slikama iz medija ili damama sa kojima se sreću.

Rezultati su pokazali da se žene retko porede sa lepoticama iz magazina ilisa bilborda, ali to rade svakodnevno dok gledaju fotke na društvenim mrežama.

Studentkinje kažu da su posle toga najčešće loše raspoložene i da tada često pomisle da im treba dijeta.

Šta možete da uradite povodom toga? Izbrišite sa Instagrama i naloga na društvenim mrežama sve te devojke zbog čijih fotografija mislite da niste dovoljno lepi, da ne vredite dovoljno, da vam hitno treba dijeta...

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.