Izvor: Luftika.rs, 29.Maj.2023, 14:47

Ova žena mogla bi da bude ključni svedok u slučaju dečaka ubice sa Vračara

Tokom istrage slučaja masovnog ubistva u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u kojoj je 3. maja K. K. (13), kako se sumnja, ubio 9 učenika i čuvara, potom ranio još šestoro među kojima je i nastavnica, ispitani su otac V. K. (47) i majka M. K. (46), a kako se navodi, u Višem javnom tužilaštvu biće ispitan i ključni svedok – dadilja.
– Majka je na saslušanju u policiji, između ostalog, navela da je sa K. K. vreme provodila i dadilja, koja je brinula o njemu.
Istraga >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << veruje da će njenim saslušanjem mnogi dodatni detalji iz života dečaka biti poznatima organima istrage, ali ono što je najvažnije je da dadilja otkrije kakav je zaista bio odnos majke i oca prema dečaku i obrnuto.
Ta žena je inače čuvala K. K., ali i njegovu sestru.
Dakle, ono što je najvažnije za istragu, ponavljam, u ovom trenutku je da se utvrdi kakav je odnos bio u kući i da li je dečak eventualno nekim ponašanjem ukazivao na to da može da počini zločin – rekao je za Telegraf sagovornik iz istrage.
Podsetimo, tokom protekle nedelje, Više javno tužilaštvo u Beogradu (VJT) preuzelo je pretkrivični postupak od Prvog osnovnog javnog tužilaštva protiv majke dečaka.
Predmet se preuzima radi koncentracije dokaza, jer se pred VJT u Beogradu već vodi krivični postupak protiv dečakovog oca.
– Pretkrivični postupak protiv majke vodi se u cilju utvrđivanja da li se u njenim radnjama stiču elementi krivičnog dela Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, dok se protiv oca vodi istraga zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti, a biće ispitano i da li se u njegovim radnjama eventualno stiču elementi krivičnog dela Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica – naeli su u saopštenju VJT.
Po prijemu izveštaja, spisi predmeta su dostavljeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu radi spajanja sa predmetom u kom se u tom tužilaštvu vodi istraga protiv V.K., oca maloletnog K.K. zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti, imajući u vidu da između krivičnih dela koja im se stavljaju na teret postoji međusobna veza i delimično isti dokazi, te je celishodno da se vodi jedinstveni postupak.
M. K. i V. K. otac i majka dečaka K. K. (13) prvi put su se javno oglasili 22 dana nakon počinjenog masakra.
„Tog 3. maja zavladala je večna tišina u kojoj nemi od neizlečivog bola i tuge svakodnevno jecamo za svakim nevino nastradalim detetom i za Draganom koji je decu sa toliko ljubavi pazio. Duboko i najiskrenije žalimo i upućujemo saučešće svakoj porodici zbog njenog gubitka, a koji je svaki i naš gubitak.
On je u pritvoru Okružnog zatvora od 5. maja 2023. godine nalazi po rešenju Višeg suda zbog krivičnog dela – teško delo protiv opšte sigurnosti. On je saslušan u Višem javnom tužilaštvu i negirao je delo.
Pritvorenik V. K. nijednim svojim postupkom nije prekršio pravila kućnog reda koja se odnose na sva lica u pritvoru niti je na bilo koji način ugrozio svoj ili život nekog drugog lica.
S obzirom da je reč o licu koje se nalazi u pritvoru, iznošenje bilo koje druge informacije osim gore navedenih značilo bi kršenje Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.
Majka dečaka ubice sa Vračara u policiji odgovarala na ovih 10 pitanja, jedno je ključno!

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.