Izvor: Luftika.rs, 04.Dec.2023, 16:42

Otmičari se uspaničili, pa ubili devojčicu: Novi detalji smrti Vanje (14), glavni osumnjičeni u bekstvu

Makedonski tužilac Gavril Bubevski je na konferenciji za novinare povodom ubistva 14-godišnje Vanje G. i Panče Žežovskog iz Velesa otkrio da je Vanja kidnapovana sa ulaza u zgradu u kojoj je živela. Kako je naveo, otmičari su se uplašili kad je majka izašla u javnost i zatražila pomoć i zbog toga su maloletnicu ubili.
– Otac je učestvovao u davanju instrukcija kada će devojčica sama izaći, ali ne sumnjamo da je počinio najteže krivično delo. Imao je određenu komunikaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << sa članom grupe koji je u bekstvu. Svi umešani su identifikovani. Saslušana su trojica osumnjičenih. Imamo priznanje o toku događaja, ko je šta radio i ko je za šta bio zadužen. Reč je o dva krivična dela, otmici radi zarade i ubistvu – naveo je tužilac, prenosi Nova.
Bubevski kaže da je postupak za oca Vanje u fazi istrage.
– Mora biti određen pritvor da bi se sve dokumentovalo. Uspaničili su se jer im je već postalo jasno da se stvara panika i da je angažovana policija, pa su odlučili da ubiju devojčicu. A nije nam jasno da li je motiv bio lični interes. Ne znamo sve tačno, ovo je iz njihovih izjava. Priču treba detaljno potvrditi – rekao je Bubev, prenosi skopjeinfo.
Vanju (14) oteli, vezali i ubili na periferiji Skoplja, zločin organizovao otac devojčice

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.