Orsay zatvorio sve prodavnice u Srbiji

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 04.Jul.2022, 10:54

Orsay zatvorio sve prodavnice u Srbiji

Poznati modni lanac je takođe zatvorio sve svoje prodavnice i u Evropi.

Polovinom juna RTL je izvestio da će zatvoriti sve radnje u Nemačkoj, Poljskoj i Mađarskoj. Ova vest iznenadila je mnoge, jer je kompanija ranije saopštila da će zbog problema sa solventnošću biti zatvoren samo deo, tj. 79 prodavnica umesto svih 197.

Firma vlasnik lanca prodavnica, „Orsay Gmbh“ je još u novembru prošle godine pokrenula stečajni postupak u Nemačkoj, a u martu ove godine njena >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << podružnica u Austriji je prijavila da ima probleme sa otplatom nagomilanog duga od 15 miliona evra, prenosi Blic.

Prema grubim procenama bez posla je ostalo oko 1.500 ljudi.

Što se Srbije tiče, prvo je ugašena onlajn prodaja a kupci su preko njihovog vebsajta obavešteni da radnje i dalje idu. Ipak, u tržnim centrima u Srbiji gde se nalaze prodavnice ovog brenda, radnje su zatvorene.

Izvor: Agencije

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.