Opšti kolaps. Sve je stalo zbog taksija bez vozača VIDEO

Izvor: B92, 14.Avg.2023, 12:43

Opšti kolaps. Sve je stalo zbog taksija bez vozača VIDEO

Prometna zona u San Francisku u kojoj se nalaze barovi i restorani je u kolapsu zbog neispravnih taksi vozila bez vozača, samo dan nakon što je odborena njihova veća upotreba u gradu

Kruz, u vlasništvu Dženeral motorsa i Vejmo, koji su započeli projekat na Guglu, sada mogu putnicima da naplacuju vožnju u San Francisku danonocno, preneo je britanski list "Tajms".

Lokalni zvaničnici su se usprotivili ekspanziji vozila bez vozača iz bezbednosnih razloga, ukazujuci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na niz incidenata u kojima su se ponašali nemarno. Takozvana robotaksi vozila blokirala su saobracaj, uključujuci i vozila Hitne pomoci u gradu, što je dovelo do pojave dugih redova. Čak 10 Kruzovih automobila bez vozača prestalo je da radi u petak uveče u prometnom naselju Nord Bič, a očevici su naveli da se čekalo 15 minuta pre nego što su se ponovo pokrenuli.

Kalifornijska komisija za javna preduzeca dala je odobrenje vozilima koja pružaju non-stop uslugu vožnje prethodnog dana.

"Aktivno istražujemo i radimo na rešenjima kako bismo sprečili da se ovo ponovi i izvinjavamo se onima koji su bili pogodjeni", istaknuto je iz Kruza.

Kruz i Vejmo su potrošili milijarde dolara na tehnologiju za vozila bez vozača. Oni planiraju da prošire svoje usluge na druge gradove i tvrde da su njihova vozila bezbednija, pouzdanija i jeftinija od taksi usluga koje se oslanjaju na ljude vozače. Kritičari su, medjutim, optužili tehnološke kompanije da koriste San Francisko kao centar za testiranje, dovodeci njegove stanovnike u opasnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

OPŠTI KOLAPS: Sve je stalo zbog taksija bez vozača (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Avg.2023

Samo dan nakon što je odborena njihova veća upotreba u gradu...Prometna zona u San Francisku u kojoj se nalaze barovi i restorani je u kolapsu zbog neispravnih taksi vozila bez vozača...Kruz, u vlasništvu Dženeral motorsa i Vejmo, koji su započeli projekat na Guglu, sada mogu putnicima da naplacuju...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.