Izvor: Luftika.rs, 26.Apr.2023, 11:51

Ograđen Studio M, u toku priprema za izgradnju „Muzeja 20 21“

Oko zgrade Novosadske trgovačke omladine počelo je postavljanje ograde i priprema gradilišta za radove na izgradnji „Muzeja 20 21“.
Radnici postavljaju ograde, a iz Studija M se iznosi otpad koji se baca u velike kontejnere. Još uvek nije postavljena informaciona tabla o izvođenju radova, prenosi Moj Novi Sad.
Zgrada Studija M, kao i zgrada u kojoj je bio smešten Radio Novi Sad, iseljene su pre više meseci.
Ograđivanje zgrade je bilo i očekivano s obzirom na to da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Uprava za kapitalna ulaganja još početkom februara prijavila početak radova za sredinu tog meseca. Planirani rok za završetak posla je 4. avgust 2025. godine, prenosi 021.
Posao je vredan gotovo 1,66 milijardi dinara, a izvodiće ga novosadske firme „Intec“, „Struja“, „AG institut“, „Tron Tex“, „RK Tehnika projekt“, „Neo inženjering“ i subotička kompanija „Terax niskogradnja“.
Javnost još uvek nije upoznata kakvo arhitektonsko rešenje je odabrano za budući „Muzej 20 21“, ali se iz specifikacije se vidi da će građevinski radovi biti obimni.
Zgrada Studija M bi trebalo da zadrži svoj sadašnji izgled, ali će biti i rekonstrukcije.
Predviđeno je da po završetku radova u fokusu Studija M bude koncertna sala.
Iz pokrajinske uprave su ranije najavili da će se Studio M koristiti za koncerte, dok će „Muzej 20 21“ predstavljati kulturu Vojvodine.
Izvor: Moj Novi Sad
Kultni novosadski Studio M bukvalno je izbačen kroz prozor (VIDEO)

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.