Od napada Hamasa spasao ga Tesla – auto primio preko 100 metaka FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 16.Okt.2023, 12:44

Od napada Hamasa spasao ga Tesla – auto primio preko 100 metaka FOTO/VIDEO

Ne shvatajući da se radi o električnom vozilu, teroristi su pucali sa prednje strane, nadajući se da će pogoditi (SUS) motor kojeg tamo nije bilo, i sa zadnje strane, pokušavajući da zapale rezervoar za gorivo koji automobil takođe nije imao.

Kada je počeo napad Hamasa, stanovnik Mafalsima poznat samo kao G. pozvan je u Odeljenje za uzbunu. Kad je krenuo u svom Modelu 3 do mesta sastanka, kombi pun Hamasovih militanata prošao je ispred njega i počeo da puca na automobil.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Govoreći iz bolnice Šeba, gde je hospitalizovan i operisan, rekao je da nikada neće zaboraviti tu vožnju, prenosi izraelski portal Walla.

"Teroristi su me prepoznali sa udaljenosti od 10 metara. Pored kalašnjikova, imali su i mitraljez koji je ispaljivao metke većeg kalibra. Ne shvatajući da se radi o električnom vozilu, pucali su sa prednje strane, nadajući se da će pogoditi (SUS) motor kojeg tamo nije bilo, i sa zadnje strane, pokušavajući da zapale rezervoar za gorivo koji automobil nije imao. I pucali su mi u gume. Stisnuo sam gas i počeli su da me jure."

Počela je borba na život i smrt, trka između pikapa snage oko 150 KS i električne limuzina sa više od 530 "konja", pogonom na sve točkove, ali i probušenih guma.

"Pucale su mi gume, ali Teslino ubrzanje je i u ovoj situaciji neverovatno, sa probušenim gumama, a pogon na sve točkove je uspeo da me zadrži na putu. Brzo sam se udaljio od njih, ali sam shvatio da moram što pre da stignem do bolnice", rekao je G.

Na kraju je na vozilu bilo više od 100 rupa od metaka. Prozore na vratima razbile su spasilačke ekipe koje su požurile da izvuku vozača i prebace ga u jedinicu za urgentnu medicinu.

"Meci su me pogodili u noge i ruku, a jedan mi je okrznuo i lobanju", objašnjava G.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NEVEROVATNO: Od napada Hamasa spasao ga Tesla – auto primio preko 100 metaka (FOTO+VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Okt.2023

Preživeo teroristički napad...Ne shvatajući da se radi o električnom vozilu, teroristi su pucali sa prednje strane, nadajući se da će pogoditi (SUS) motor kojeg tamo nije bilo, i sa zadnje strane, pokušavajući da zapale rezervoar za gorivo koji automobil takođe nije imao...Kada je počeo...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.