Izvor: Blic, 10.Apr.2023, 19:26

ONI SU ZA, A ONI PROTIV UKIDANJA PRIJEMNOG! U Beogradu 4 prelaze na državnu maturu, spisak sve duži, neki ne žele DA ČUJU ZA TO, evo preseka po gradovima u Srbiji

Bez konkretnih detalja, ali sa dosta konkretnom idejom, u javnosti smo u proteklom periodu mogli da čujemo podeljena mišljenja o uvođenju državne mature za školsku 2024/2025. godinu. Dok ministar prosvete Branko Ružić kaže da će tek nakon proba biti poznato da li će implementacija državne mature biti moguća već od iduće školske godine, retki fakulteti odlučili su se za uzdržanost. Istraživali smo kako se izjašnjava većina o ovoj važnoj promeni u obrazovnom sistemu Srbije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"UMESTO PRIJEMNOG - TEST SKLONOSTI" Ministar Ružić za "Blic" TV o svim DETALJIMA polaganja: "Državna matura nije protiv interesa učenika"

Izvor: Blic, 10.Apr.2023

Ministar prosvete Branko Ružić gost je emisije "Jasno! Kao dan" na Mts kanalu 115 Blic televizije gde sa voditeljkom i autorkom Ivanom Mastilović Jasnić govori o najaktuelnijim temama iz oblasti prosvete. Upitan da objasni ideju državne mature, ministar Branko Ružić istakao je da je to stara ideja,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.