Ništa novo, Kejv rasprodat na Slobodnoj zoni!

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 30.Okt.2020, 14:44

Ništa novo, Kejv rasprodat na Slobodnoj zoni!

Druga reprizna projekcija biće organizovana 5. novembra u 21h u Kombank dvorani !!!

NICK CAVE NOVI PROMO:

Ogromno interesovanje na globalnom nivou oko svetske bioskopske premijere muzičko-filmskog performansa Nick Cave – Idiot Prayer jeste događaj koji je nadrastao frazu tražila se karta više. Uostalom kao i sve što prati ovog fascinantnog muzičara. Film je inače snimljen 19. juna, neposredno posle ukidanja izolacije u Velikoj Britaniji, uz učešće minimalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << ekipe. Premijerno je prikazan onlajn 23. jula na Kejvovom YouTube kanalu, na kojem je emitovan kao nastup uživo, odnosno bez mogućnosti naknadnog gledanja.

Karte za drugu beogradsku projekciju su u prodaji na blagajni Kombank dvorane i online preko Tickets.rs.

Još jedna značajna vest jeste da je Filmski festival Slobodna Zona podržan po treći put od strane programa Kreativna Evropa i njegovog potprograma MEDIA. Evropska komisija i ove godine je Slobodnu zonu prepoznala kao jedan od najznačajnijih festivala na području naše zemlje i regiona. U ovim izazovnim vremenima ova podrška je veoma važna pre svega zbog budućnosti i daljeg razvoja festivala. Potprogram MEDIA podstiče razvoj, distribuciju i promociju evropskih igranih, animiranih i dokumentarnih filmova i tv serija, novih medijskih sadržaja. Ovaj potprogram podržava filmske festivale i razvoj publike, kao i stručno usavršavanje filmskih profesionalaca, i platforimi za distribuciju audiovizelnog sadržaja.

Šesnaesto izdanje festivala Slobodna zona ove godine će se održati od 5. do 10. novembra u deset bioskopskih dvorana u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. A velika novina festivala je praćenje filmskog programa u celoj Srbiji preko onlajn platforme KinoKauch (kinokauch.com).

PROGRAMSKE LINIJE PROMO:

Ovo nije jedina novina; ove godine Festival ima novu programsku liniju Green Zone namenjenu dodatnom ekološkom osvešćivanju publike. Filmovi iz ove linije pokreću na razmišljanje, ali i na aktivizam, jer ne postoji bolje vreme od ovog sada da se brinemo o prirodi.

Eko-triler Šuma magični dokumentarac o životu velikih šuma, Tajni život drveća i optimistični dokumentarni film Lepši svet prvi su filmovi koje će festivalska publika gledati u okviru Green Zone selekcije. Skoro pa sa magijskom porukom, a i isto tako snimljen, film Lepši svet reditelja Ervina Vagenhofera traga za lepotom i dobrotom i prikazuje ljude koji stvaraju nešto inovativno i korisno. Od žena bez obrazovanja koje grade solarne panele po selima širom sveta preko duhovnog vođe sa svojim nestašnim i suštinskim porukama do mladih džez muzičara, ovaj film ih sve spaja u jedinstvenoj poruci da je lepši svet moguć.

EU Zona promena, debitantska linija prošlogodišnjeg izdanja festivala, donosi šest filmova: Gagarin, Pad kralja, Ovo je naša zemlja, Mala devojčica, Ponoćni putnik i Insajder. Zajedničko za sve filmove jeste bavljenje shvatanjem koncepta samih promena i šta promene nose pojedincu.

U čileanskom špijunskom dokumentarcu Insajder Serđo je 80-godišnji špijun, unajmljen da sazna da li u domu za stare postoji zlostavljanje na koje sumnja ćerka jedne od korisnica. Harizmatični Serđo kreće na misiju i otkriva istinu. Ali ne onu zbog koje je unajmljen.

Selekcija 14+ je dobro poznata linija u okviru koje se prikazuju filmovi za mlade. Sune – Dečak za sve, Rok – Devojčica koja će spasiti svet i Krvne veze su filmovi selektovani za ovogodišnje izdanje festivala.

U Krvnim vezama, posle smrti majke, Ida se seli kod tetke i rođaka. Nakon početne harmonije, njoj postaje jasno da je porodični klan umešan u kriminalne poslove.

Selekcija Ženska linija i ove godine fokusiraće se na pitanje granica, granica ženskog tela, granica bivanja ženom i naravno, osnaživanje žena. Toni Morison: delovi mene, U slavu kraljici, Euforija postojanja, Telo ne laže i Undine su filmovi koji će se prikazivati ove godine.

Festival će svečano zatvoriti dokumentarni film Telo ne laže nemačke autorke Evelin Šels. Umetnice Marina Abramović, Sigalit Landau, Širin Nešat i Katarina Ziverding su politizovane od strane svojih iskustava sa ratom, nasiljem i ugnjetavanjem. Upravo ta iskustva, integrisale su u umetnička dela koristeći svoja tela kao najličniji oblik ispoljavanja.

Ovogodišnji festival, pored MEDIA programa, podržali su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Rekonstrukcija Ženski fond, Francuski institut i Movies That Matter.

Dođite lično, dođite digitalno!

Vidimo se u Slobodnoj zoni!

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

Ništa novo, Kejv rasprodat na Slobodnoj zoni

Izvor: B92, 30.Okt.2020

Ogromno interesovanje na globalnom nivou oko svetske bioskopske premijere muzičko-filmskog performansa Nick Cave – Idiot Prayer jeste događaj koji je nadrastao frazu tražila se karta više...Uostalom kao i sve što prati ovog fascinantnog muzičara. Film je inače snimljen 19. juna, neposredno posle...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.