Nike planira da prodaje polovne patike

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 15.Apr.2021, 12:02

Nike planira da prodaje polovne patike

Kompanija Nike počela je da prodaje polovne patike u nekim svojim objektima, u okviru napora da smanji količinu otpada

Inicijativa pokrenuta ove nedelje podrazumeva da će određene prodavnice prihvatati malo nošene patike ili one sa proizvodnim greškama, čistiti ih i dezinfikovati.

Tako pripremljene patike biće prodavane po umanjenoj ceni.

Američka kompanija saopštila je da trenutno prodaje nošene patike u osam prodavnica u SAD, ali planira da proširi akciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << na još 15 lokacija do kraja aprila, a onda i van Amerike.

Održivi razvoj je u sve većem fokusu velikih proizvođača sportske opreme i modne industrije, koja je jedan od najvećih zagađivača na planeti.

Veliki brendovi se utrkuju da se pokažu kao borci protiv klimatskih promena. Prošle godine, „Adidas“ i „Olbirds“ saopštili su da udružuju snage u stvaranju izdržljivih patika čija proizvodnja proizvodi najmanji negativni uticaj na životnu sredinu.

Nike, sa druge strane, cilja da za 70 odsto smanji emisiju štetnih gasova do 2025. godine.

Izvor: RTS

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.