NielsenIQ i GfK se udružuju

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 06.Jul.2022, 07:53

NielsenIQ i GfK se udružuju

Ovo udruživanje je pokrenuto pomoću tehnologije oblaka, koja će spojiti komplementarne podatke i sredstva za analitiku kako bi pružila sveobuhvatan pregled potrošnje kupaca kroz ukupno čitanje prodavnice, omogućavajući klijentima da predvide trendove i brže reaguju na potrebe i očekivanja potrošača. Uslovi sporazuma nisu saopšteni.

GfK ima vodeću poziciju u tehnologiji i trajnim proizvodima u 67 zemalja, a sada se to kombinuje sa vodećom pozicijom NielsenIQ-a u merenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << brze robe široke potrošnje u 90 zemalja. Obe kompanije čvrsto veruju u strateške prednosti ovog udruživanja i žele dalje da prošire poslovanje i geografski i vertikalno.

Tokom prošle godine, NielsenIQ je ulagao i organski i neorganski u najsveobuhvatniju pokrivenost, napredne tehnologije i prediktivnu analitiku kako bi našim klijentima omogućio da imaju potpuno razumevanje svojih potrošača. Kombinovanje naših vodećih tržišnih mogućnosti omogućiće nam da dodatno ubrzamo inovacije koje najbolje služe našoj proširenoj bazi klijenata i daju značajnu vrednost za sve naše zainteresovane strane. Zajedno sa GfK, imamo priliku da utičemo na budućnost globalnog merenja maloprodaje i potrošača – brzog, okretnog i povezanog, rekao je Jim Peck, izvršni predsednik i glavni izvršni direktor NielsenIQ-a.

Kombinacijom NielsenIQ-ove Connect platforme zasnovane na oblaku i tehnologija merenja omnikanala i GfK-ove nedavno lansirane platforme gfknevron, kompanija će postati pravi lider u analitici.

GfK je tokom poslednjih godina uspešno vodio digitalnu transformaciju ka profitabilnom i održivom rastu. Udruživanje snaga sa NielsenIQ-om je sada logičan sledeći korak za nas i podržaće sledeću fazu razvoja naše kompanije, rekao je Lars Nordmark, privremeni glavni izvršni direktor i glavni finansijski direktor GfK-a.

Advent je preuzeo NielsenIQ u transakciji koja je zaključena 2021. godine. Ovom transakcijom Advent će postati većinski akcionar kombinovane kompanije.

Vidimo ogroman potencijal za izgradnju jakih brendova i najsavremenijih platformi dve kompanije. S obzirom na mogućnosti i resurse budućeg kombinovanog entiteta, uvereni smo u našu sposobnost da izgradimo zaista globalnog lidera u podacima o potrošačima i maloprodaji, rekao je Chris Egan, izvršni partner u Adventu.

Od izdvajanja GfK-a iz NIM-a 1984. godine, NIM je većinski vlasnik kompanije i ostaće jedan od ključnih akcionara nove kombinovane kompanije. Na osnovu transakcije, NIM će moći dalje da podstiče i ubrzava svoj razvoj kao vodeći međunarodni istraživački institut.

GfK i NielsenIQ, dva vrhunska igrača u istraživanju tržišta, imaju skoro 200 godina zajedničkog iskustva. Kombinaciju njihovih komplementarnih snaga vidimo kao jedinstvenu priliku, stvarajući uzbudljive nove poslovne prilike za obe strane. Kombinacija je, dakle, u najboljem interesu njihovih zaposlenih, kupaca i maloprodajnih partnera, rekao je Manfred Scheske, predsednik NIM-a.

Uz NIM, KKR će ostati investitor kombinovane kompanije kao manjinski akcionar. Globalna investiciona kompanija uzela je GfK private zajedno sa NIM-om 2017. godine kako bi podržala stratešku transformaciju GfK-a i utrla put za održivi rast.

Očekuje se da će transakcija biti zatvorena kasnije ove ili početkom sledeće godine, pod uslovom da se ispune uobičajeni uslovi zatvaranja. Do zatvaranja, NielsenIQ i GfK će ostati nezavisne kompanije fokusirane na svoje trenutne strategije i planove rasta.

Izvor: GfK, InStore

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.