Nemačka zabranila emitovanje kanala Russia Today

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 03.Feb.2022, 12:32

Nemačka zabranila emitovanje kanala Russia Today

Državna institucija Nemačke nadležna za medije (MABB) zabranila je emitovanje televizijskog kanala Russia Today DE u Nemačkoj zbog nedostatka dozvole.

Komisija je 1. februara zvanično zabranila organizovanje i emitovanje programa RT DE u Nemačkoj, jer za to ne postoji potrebna dozvola u skladu sa medijskim zakonodavstvom”, navodi se u saopštenju MAAB-a.

Pored satelitskog emitovanja, regulator je zahtevao i da se prekine emitovanje na internetu, putem mobilnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << aplikacija ili smart TV aplikacija RT.

Russia Today DE se će se žaliti na ovu odluku sudu, rekla je zamenica glavnog i odgovornog urednika RT Ana Belkina, uz napomenu da će kanal nastaviti da emituje iz Moskve.

RT je 16. decembra pokrenuo novi kanal na nemačkom jeziku, ali je istog dana blokiran na YouTube-u, da bi ga potom evropski satelitski operater Eutelsat isključio iz emitovanja.

Prema rečima šefice nemačkog medijskog regulatora Eve Fleken, kanal je, navodno, pokrenuo program na nemačkom jeziku uživo bez dobijanja dozvole, a nakon toga je počela istraga.

Izvor: Tanjug

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.