Ne sluša vas? Možda je zbog toga što pričate o ovim stvarima...

Izvor: 24sata, 15.Dec.2014, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne sluša vas? Možda je zbog toga što pričate o ovim stvarima...

Prosečan muškarac može da izdrži svega 6 minuta ženske priče o njenom ručku, zvezdama i osećanjima, otkriva najnovije istraživanje.

Poređenja radi, muškarac može da bude fokusiran na celih 15 minuta razgovora o sportu ili seksu sa prijateljem, sudeći po rezultatima studije koja je obuhvatila 2.000 odrasilh osoba.

Istraživači su otkrili i da žene znatno više pažnje poklanjaju razgovoru sa drugaricama nego kada je u pitanju njihov partner.

Više >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << od polovine ispitanih muškaraca izjavilo je da uopšte nisu dobri u slušanju svojih lepših polovina.

Međutim, otkriveno je da će vrlo rado ćaskati sa prijateljom o sportu, koji se pokazao kao najpopularnija tema muškaraca. Nakon sporta slede ćaskanje o filmovima i seksu.

Veze su omiljena tema među ženama, i to je priznalo 55 odsto njih.

Najgori trenutak za očekivanje muške pažnje je kada je na televiziji fudbalska utakmica, a najradije će se isključiti iz razgovora ukoliko je u pitanju nešto što ne znaju, nešto što je partner video na nekoj društvenoj mreži, horoskop, odeća ili život poznatih.

Sa druge strane, žene priznaju da redovno testiraju mušku pažnju i to da li ih jači pol sluša.

Oba pola takođe su priznala da bi od partnera krili neku informaciju, ali to ne bi učinili ako je u pitanju najbolji prijatelj.

Pogledajte 10 stvari koje ne interesuju muškarce:

1. Kada pričate o osobi koju nikada nije upoznao

2. Razgovor o kolegama

3. Slavne osobe

4. Kupovina/Moda

5. Veze drugih ljudi

6. Šta je neko rekao/uradio na Fejsbuku

7. Horoskop

8. Šta ste imali za ručak

9. Osećanja

10. Dijete

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.