Ne kljukajte Decu

Izvor: Kurir, 04.Mar.2010, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne kljukajte Decu

Milioni dece u svetu vrlo lako mogu da obole od dijabetesa, srčanih tegoba i drugih problema vezanih za gojaznost, a da njihovi roditelji uopšte nisu svesni te opasnosti, zaključili su britanski istraživači. Oni su otkrili da mnoga školska deca imaju višak kilograma, ali i da njihovi roditelji to zanemaruju, dok je tim američkih istraživača ustanovio da stotine hiljada tinejdžera pate od gojaznosti, da imaju povišen krvni pritisak i visok nivo holesterola u krvi.  

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Opasnost od dijabetesa: Ne kljukajte DECU

Izvor: Lepota i zdravlje, 03.Mar.2010, 13:11

Roditelji jednostavno nisu svesni kakvoj opasnosti izlažu sopstvenu decu, kljukajući je i dozvoljavajući joj da rastu s viškom kilograma, ustanovili su britanski i američki lekari.

Nastavak na Lepota i zdravlje...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.