Izvor: Luftika.rs, 11.Jan.2024, 11:19

Napravljene prve slušalice koje svetlost pretvaraju u električnu energiju i same se pune

Američki konglomerat „3M“ planira da lansira na sajmu elektronike „CES 2024“ prve samopunjive slušalice na svetu koje ekološki pretvaraju spoljašnju i unutrašnju svetlost u električnu energiju.
Slušalice koriste patentiranu tehnologiju solarnih ćelija nazvanu „Powerfoyle“ koja puni ugrađenu litijum-jonsku bateriju i eliminiše potrebu za baterijama za jednokratnu upotrebu.
– Ova tehnologija nosi stvarnu promenu – rekao je Peter Bergamn, poslovni direktor 3M PELTOR-a.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << /> – 3M je neumoljivo usredsređen na izume za budućnost, a napredno inženjerstvo i nauka o materijalima utkani u ove slušalice stvorili su savršenu mešavinu performansi, dizajna, zaštite i održivosti – rekao je.
– S više od 70 godina iskustva u komunikacionoj opremi, naš brend 3M PELTOR nastoji da ponudi niz rešenja za proizvode koji se neprestano razvijaju kako bi zadovoljili potrebe kupaca – dodao je on za Dpa.
3M has announced a solar charging headset, so when do we get gaming peripherals with near infinite battery life? Read more: https://t.co/xrU9NTb4YR pic.twitter.com/k9QepkI5j6
— PC Gamer (@pcgamer) January 8, 2024

3M je blisko sarađivao sa švedskom tehnološkom kompanijom Exeger kako bi optimizovao solarne ćelije Powerfoyle korišćenjem 3M-ove filmske tehnologije.
Exeger-ova proizvodnja Powerfoyle radi na 100 posto čistoj energiji na dve lokacije u Stokholmu.
Izvor: Agencije
Grčka ulaže 100 miliona € u solarne panele kako bi siromašni imali besplatnu struju

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.