Najveći 3D štampač na svetu odštampao najveći odštampani 3D brod

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 10.Nov.2019, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveći 3D štampač na svetu odštampao najveći odštampani 3D brod

Ta institucija je postala rekorder zbog najvećeg 3D štampača na svetu, koji radi sa polimerom, zatim najvećeg čvrstog 3D objekta odštampanog do sada, kao i zbog najvećeg plovila ikada izrađenog 3D printerom.

Ogromni štampač je u stanju da štampa objekte dužine do 30,5, širine do 6,7 i visine do 3,1 metara. Sve to obavlja impresivnom brzinom od 250 kilograma čvrstog objekta po satu rada.

Zahvaljujući tome, Univerzitet u Mejnu je uspeo da konstruiše i izradi brodić >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << težine 2,5 tone, dugačak 7,6 metara, i to za samo tri dana, odnosno 72 sata.

Barka, koja je dobila ime 3Dirigo, testirana je u specijalnom bazenu laboratorije opremljene tehnologijom za stvaranje vetra i veštačkih talasa, i sa uspehom je položila testove.

Ideja Univerziteta, koja stoji iza nastanka 3Diriga, je razvoj i unapređenje tehnologije štampanja velikih objekata, koju bi mogli da koriste proizvođači manjih brodova, jahti i čamaca.

Izvor: www.b92.net

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.