Najstarija ruska poštarka: Prkosi teškim uslovima i raznosi poštu po planinskim selima (VIDEO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Nov.2019, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najstarija ruska poštarka: Prkosi teškim uslovima i raznosi poštu po planinskim selima (VIDEO)

Poštarka Ekaterina Džaleva (83) duže od 50 godina raznosi poštu peške istom planinskom rutom u Severnoj Osetiji. Obilazeći stanovnike tri sela ona dnevno prepešači oko 40 kilometara, i tako šest dana u nedelji.

Džaleva priznaje da danas često i "zabušava", pošto je stanovnici mesta kojima donosi vesti povezu kolima donekle, a kako je svi zanju uvek je neko prepozna na putu i preveze dalje.

"Moja plata nije velika, ali mi pomaže. Lakše mi je kada hodam. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Lakše mi je kada razgovaram s ljudima. U životu sam iskusila mnogo patnje, a kada ne radim ništa razmišljam o tome i to mi je teško. Ali kada izađem iz kuće postane lakše", rekla je poštarka za Rojters.

Džaleva je svoje zanimanje izabrala još kada je bila dete zahvaljujući lokalnom poštaru koji je donosio vesti sa fronta tokom Drugog svetskog rata.

"Rekla sam sebi da ću kada odrastem sigurno postati poštar. Onda će ljudi mene čekati I voleće me", ispričala je veteranka poštarske službe.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.