NEPALSKI ŠERPASI UŠLI U ISTORIJU: Osvojili K2 u zimskoj sezoni, tamo duvaju vetrovi od 200 km na sat i to na -60 stepeni! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 16.Jan.2021, 18:31

NEPALSKI ŠERPASI UŠLI U ISTORIJU: Osvojili K2 u zimskoj sezoni, tamo duvaju vetrovi od 200 km na sat i to na -60 stepeni! (VIDEO)

Tim planinara iz Nepala ušao je danas u istoriju, osvojivši u zimskoj sezoni drugi najviši vrh na svetu, K2 u Pakistanu, saopštio je planinarski klub te zemlje.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Vrh K2 prvi put osvojen u zimskim uslovima

Izvor: Radio 021, 17.Jan.2021, 11:33

Osvojivši, prvi put u zimskoj sezoni, pakistanski vrh K2, tim planinara iz Nepala ušao je u istoriju...Na desetine planinara takmičilo se tokom poslednjih nekoliko nedelja da dostigne drugi po visini planinski vrh na svetu, koji je viši od 8.000 metara...Nepalski penjači su konačno stigli na K2,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.