Izvor: Advertiser-Serbia.com, 12.Dec.2015, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„NEOTPEVANA PESMA“: Beogradska kreativna Agencija Scholz and Friends pokretač jednog od najznačajnijih kulturnih događaja u Srbiji 2015

BEOGRAD – Hor RTS-a će večeras u 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine premijerno izvesti poslednje, nezavršeno delo Stevana Mokranjca, koje je, po ideji i na inicijativu agencije Scholz & Friends Beograd, završila naša poznata kompozitorka Aleksandra Vrebalov. Delo će biti izvedeno pod umetničkim vođstvom maestra Bojana Suđića.

Jedne jesenje večeri 1914. godine, Stevan Mokranjac je započeo svoje poslednje delo, horsku kompoziciju po stihovima pesme Zimnji dani >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << Jovana Jovanovića Zmaja. Kompozicija je ostala nezavršena i potpuno nepoznata javnosti. 101 godinu kasnije, Aleksandra Vrebalov je oživela je zaboravljene note na osnovu jedinog sačuvanog prepisa originalne kompo

„Ideja je u roku od samo šest meseci prošla put od nečega što deluje kao sasvim nemoguće, do večerašnje premijere na Kolarcu. Za nas, to je uzbudljiva priča o ogromnoj moći kreativnosti: ideja je pokrenula niz zanimljivih događaja, otkrića i sinhroniciteta, sve se neobično uklapalo, vrata su se otvarala, privlačila je zanimljive ljude, i kao rezultat-nastalo je novo umetničko delo, koje ostaje kao trajna tekovina naše kulture“, rekla nam je Svetlana Ćopić, rukovodilac agencije Sholz & Friends.

Scholz & Friends Beograd je jedina nemačka komunikacijska grupa koja posluje u regionu. Kroz kreiranje kulturnih sadržaja, koji postaju trajna vrednost zajednice u kojoj poslujemo, Scholz & Friends želi da predstavi jedinstveni spoj nemačke efikasnosti i najbolje domaće kretivnosti.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.