NEM Dubrovnik 2020:  Ključni događaj TV industrije u CEE regiji

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 01.Feb.2020, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEM Dubrovnik 2020: Ključni događaj TV industrije u CEE regiji

New Europe Market, najveći događaj u CEE regiji specijalizovan za razvoj TV industrije, vraća se u Dubrovnik gde će osmi put zaredom u Hrvatskoj okupiti vodeće medijske i televizijske stručnjake iz Evrope i sveta. Pod krilaticom TV marketwith a view, NEM Dubrovnik će u Hotelu Dubrovnik Palace od 8. do 11. juna 2020. godine ponovno ugostiti brojne globalne kompanije: vodeće free-to air (FTA) i pay-TV kanale, kablovske i satelitske operatere, IPTV, produkcijske, distribucijske >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << i tehnološke kompanije, domaće i inostrane medije, marketinške i medijske agencije i brojne druge stručnjake povezane s TV industrijom.

NEM Dubrovnik obrađuje brojne teme relevantne za sadašnjost i budućnost lokalne i svetske TV industrije: od trendova u globalnoj i lokalnoj produkciji, razvoja digitalnog sadržaja kao i odnosa on-demand platformi i TV kanala do borbe protiv piraterije u regiji, uloge oglašavanja u TV industriji, visokih cena sportskih sadržaja poput prenosa fudbalskih utakmica i prvenstava te konkurentnosti regije kroz koprodukciju i, samim tim, veće budžete.

Zašto je NEM Dubrovnik važan za Hrvatsku i regiju?

Ključan deo svakog NEM-a Dubrovnik je i NEM Showroom gde se predstavljaju novi sadržaji renomiranih produkcijskih i distribucijskih kuća kao što su BBC Worldwide, Freemantle Media, Lionsgate i Global Agency. Ovim potezom NEM nastoji da upozna evropsku produkciju s hrvatskom i regionalnom scenom stvarajući teren za nove poslovne prilike. Naime upravo je na NEM-u Dubrovnik dogovorena globalna distribucija hrvatske serije Novine putem izraelske kompanije Keshet International.

NEM već dugi niz godina ima podršku vodećih globalnih kompanija iz medijske industrije, istaknutih i nagrađivanih donosioca odluka iz televizijskog sveta kao što su BBC Studios, CBS Studios International, Disney, NBC Universal International Networks, Warner Bros., Fremantle, Sony Pictures Television, FOX Networks Group, MGM, ITV Studios Global Entertainment, Viacom International Studios, Global Agency, Viasat World, yes Studios, Eutelsat, NBC Universal, LG, ZDF, BETA Film, HRT, Nova TV, RTL te ostali svetski i lokalni mediji. S obzirom na sve veću ulogu telekoma u TV industriji, podršku NEM-u su tokom godina dali Deutsche Telekom, Telekom Austria Group, A1 i Hrvatski Telekom.

Od istaknutih producenata, NEM Dubrovnik posetili su Tom Fontana, autor serija Oz i Borgia, producentkinja popularne serije The Simpsons Bonita Pietila, autor serije Silent Witness Nigel McCrery, Peter Nadermann, jedan od pionira žanra nordijskog noira i producent trilogije Millennium čiji je jedan od nastavaka The Girlwith the Dragon Tattoote producent jedne od najpoznatijih skandinavskih serija Humans Lars Lundström. Zapažena gošća je i Kim Moses, producentkinja koja je radila s Netflixom, NBC-jem, CW-om i YouTube-om, a jedan od njenih uspešnijih projekata je serija Ghost Whisperer.

NEM Dubrovnik ugostio je i poznate glumce i glumice koji su predstavljali svoje nove projekte, a neki od njih su Jessica Alba, Gabrielle Union, Michael Weatherly, Alan Cumming i Tim Daly.

Više informacija o NEM-u Dubrovnik, first minute cenama akreditacija i dostupnom smeštaju pronađite na zvaničnoj web-stranici NEM-a Dubrovnik.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

Otvara se druga po redu "Inovation talk" konferencija o inovacijama

Izvor: B92, 01.Feb.2020

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srbije Nenad Popović i ambasadorka Izraela u Srbiji, Njena ekselencija Alona Fišer-Kam svečano će otvoriti drugu po redu konferenciju o inovacijama "Innovation Talk 2020".

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.