Mozilla testira svoj VR-bazirani Firefox browser – MozVR

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 07.Jul.2015, 08:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mozilla testira svoj VR-bazirani Firefox browser – MozVR

Mozilla je započela sa eksternim testiranjem svog novog Firefox browsera, pod nazivom MozVR, koji je kompatibilan sa kacigama i naočarama za virtuelnu realnost

Navodi se da je virtuelna realnost budućnost web pregledača, te da stoji rame uz rame sa igranjem igara i gledanjem filmova sa VR uređajem.

Tom Bird, CEO kompanije Mozilla, je u intervjuu istakao da ukoliko bi web video bio pretvoren u web VR, to bi moglo imati velikog uticaja na industriju. Mozilla gotovo dve godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << u tajnosti priprema MozVR, a na platformi radi inženjer Vlad Vukićević, koji je vodio razvoj WebGL-a. Džoš Karpenter, dizajner za korisničko iskustvo, navodi da je virtuelna realnost previše velika tehnologija, kako bi bila prepuštena samo igračima.

Izvor: www.benchmark.rs

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.