Mozak, a ne grudi

Izvor: Mondo, 25.Maj.2015, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mozak, a ne grudi

Muškarcima je, tvrdi nauka, od veličine grudi važnija "veličina" mozga žene...

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Profesot Dejvid Bejnbridž, evolutivni biolog sa Kembridža, tvrdi da je muškarcima važnije da žena s kojom planiraju da stvaraju porodicu bude inteligentna, nego da bude lepotica.

Pa iako će ova teorija možda izazvati ciničan smešak kod mnogih žena, ima smisla.

Bejnbridž kaže da je inteligencija zapravo ključan i neophodan >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << faktor koji garantuje da će se žena dobro brinuti o deci. Osim toga, upućuje na to da su i ženu o kojoj je reč odgajili inteligentni ljudi, te da joj je u detinjstvu ukazivana neophodna pažnja, što su sve preduslovi za dobru buduću majku, prenosi "Dejli mejl".

Još jedan od poželjnih ženskih atributa, duge noge, navodno nema nikakvu težinu kad je reč o izboru životne partnerke, tvrdi profesor Bejnbridž, pozivajući se na činjenicu da je sa evolutivne tačke gledišta "najvrednija" i "najpoželjnija" osobina - simetrija, jer sugeriše mladost, zdravlje i "dobre" gene. Kao rezultat toga, muškarcima ženske grudi u stvari nisu od suštinske važnosti, jer su one vrlo retko simetrične.

A što se nogu tiče, od dužine je mnogo važnije - da ne budu krive, jer krive noge "pale lampice" pošto mogu da se dovedu u vezu sa različitim poremećajima u razvoju i bolestima.

"Veličina grudi je potpuno beznačajna. Veće grudi češće su asimetrične, a muškarce privlači simetrije. Osim toga, veće grudi brže 'stare', a muškarci cene mladost. A što se nogu tiče, dužina nema nikakve veze sve dok žena nema krive noge. Prave, lepo oblikovane noge su simbol dobrih gena, a to je ono što muškarce zapravo privuče potencijalnoj partnerki", kaže Bejnbridž.

"Ono što muškarci zapravo žele je inteligentna partnerka. Istraživanja iznova i iznova pokazuju da je pamet ono na šta muškarci 'padaju'. Jer, inteligentna žena biće u stanju da se brine o potomstvu na najbolji mogući način, a veća je verovatnoća i da će deca biti pametna."

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.