Izvor: Luftika.rs, 30.Nov.2022, 10:22

Miris cimeta i kuvanog vina, raspevana jelka – šta donosi drugi Novosadski zimzolend

U Manifestaciji „Novosadski zimzolend“ od sutra (1.12) na Trgu slobode moći će da uživaju Novosađani, ali i svi oni koji taj grad posete do 28. decembra.
Zimzolend, koji se u Novom Sadu održava drugu godinu, nastao je po ugledu na najlepše božićne pijace u Evropi, a i ove godine organizuje ga kompanija Ninamedia, uz podršku Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam. Organizatori najavljuju raznovrstan program, piše Dnevnik.
Ono što je specifično >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << za ovu manifestaciju je “Raspevana jelka”, bina ukrašena prirodnim granama jelke gde će se svakog dana održavati nastupi horova iz čitave Vojvodine.
Takođe, u tridesetak kućica posetioci će imati priliku da probaju kuvano vino, razna piva, hranu specifičnih ukusa, kao i da kupe suvenire i novogodišnje ukrase.
Svečano otvaranje manifestacije zakazano je za četvrtak, 1. decembra, u 18 časova, a najavljeni su nastupi hora „Vivak“ i benda „Banda drevena“ koji će na sebi svojstven način izvesti domaće i strane hitove.
Izvor: Dnevnik
Božićni običaji čiju simboliku niste znali – Božić nekad i sad

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.