Microsoft predstavio softver za prepoznavanje emocija

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 12.Nov.2015, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Microsoft predstavio softver za prepoznavanje emocija

Kompanija Microsoft predstavila je novi algoritam koji ima sposobnost prepoznavanja emocija na licima ljudi

Algoritam analizom fotografije i različitim tehnikama mašinskog učenja pokušava da utvrdi koje su emocije izražene, a funkcioniše po sličnom principu kao alatka za prepoznavanje starosti ljudi, koju je Microsoft predstavio ranije ove godine.

Algoritmu se može se pristupiti putem specijalnog Microsoft-ovog sajta, na kojem su prikazani i neki od zastupljenih procesa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << />
U praksi, naravno, ova alatka nije uvek precizna – najbolje prepoznaje najočiglednije facijalne ekspresije, poput velikog osmeha ili usta otvorenih u znaku čuđenja.

Još uvek se ne zna kako i gde će kompanija tačno primeniti novu tehnologiju, ali će najverovatnije u pitanju biti različite mašine za pretragu ili oblast društvenih mreža.

Izvor: B92

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.