Microsoft ne može da zaštiti naziv i logo Skype-a u Evropi

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 08.Maj.2015, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Microsoft ne može da zaštiti naziv i logo Skype-a u Evropi

Microsoft je drugi put za manje od dve godine na sudu izgubio slučaj protiv britanske telekomunikacione kompanije Sky, vezano za zaštitu naziva i logoa Skype-a na prostoru Evrope.

Evropski sud u utorak je presudio kako Microsoft ne može da zaštiti ime i logo Skype-a u Evropi budući da previše liči na ime i logo Sky-ja, koji je, kada je pre deset godina spor započeo, nosio ime British Sky Broadcasting Group.

– Sud je odbacio predlog Skype-a i tako potvrdio kako postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << mogućnost zabune između imena Skype i Sky. – stoji u izveštaju za medije.

U skladu sa izjavom koju je kompanija dala u utorak, Microsoft će verovatno osporiti takvu odluku.

– Uvereni smo kako ne postoji mogućnost zabune kada su u pitanju ova dva brenda i žalićemo se na odluku suda. Ovakva odluka nas ne obavezuje da menjamo naziv proizvoda. – navedeno je u izjavi.

Sud u Britaniji je u julu 2013. godine presudio u korist kompanije Sky. Tadašnji slučaj se vodio oko toga je li naziv Microsoft-ove cloud usluge SkyDrive krađa zaštitnog znaka u vlasništvu Sky Broadcastinga. Microsoft je zbog toga 2014. uslugu preimenovao u OneDrive.

Skype, kojeg je Microsoft kupio 2011. godine, a osnovan je 2003., zaštićen je u SAD-u, ali bitka u Evropi traje već više od decenije. Sky, naime, tvrdi da je Skype previše sličan njihovom nazivu.

– Naš cilj je da zaštitimo Sky brend, a naša istraživanja pokazuju kako sličnost ima tendenciju zbunjivanja korisnika. – objasnio je Sky u službenoj izjavi.

Izvor: Lider Press

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.