Microsoft investira u proizvod srpsko-američke kompanije Frame

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 18.Maj.2017, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Microsoft investira u proizvod srpsko-američke kompanije Frame

IT firma Frame koja ima svoj tim u Srbiji dobila je novu investiciju vrednu 16 miliona dolara, a među investitorima je i najveća softverska kompanija na svetu Microsoft, saopšteno je iz Frame

Ovaj srpsko-američki startap svojim proizvodima omogućava mnogim svetskim organizacijama prebacivanje desktop aplikacija i softverskih alata u cloud.

Frame u Srbiji ima razvojne timove u Nišu i Beogradu sa više od 30 ljudi, a iskoristiće nova sredstva za zapošljavanje softverskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << inženjera, kao i za proširenje prodaje i marketinga, naročito u Evropi i Aziji.

Jedan od potpredsednika Majkrosofta Nagraj Kašjap rekao je da je impresioniran onim što je video u toku dosadašnje saradnje sa Frame.

Frame omogućava milionima Windows aplikacija, ali i stotinama miliona korisnika direktan put do pouzdanog i bezbednog IT okruženja. Koristeći Microsoft cloud, Frame nudi neprevaziđene mogućnosti firmama širom sveta, zbog čega smo i odlučili da investiramo i da zajedno radimo na proširenju kapaciteta“, rekao je Kašjap.

Izvršni direktor Frame Nikola Božinović rekao je da je Microsoft-ova investicija dokaz da je problem koji rešavaju težak i važan, ali i potvrda sjajnog posla koji je tim Frejma uradio.

Iz Frame ističu da su velike kompanije i državne službe u Severnoj Americi i Evropi počele da aktivno zamenjuju svoje desktop računare proizvodima poput Frame, koji zahtevaju jedino brauzer i internet konekciju.

Našu priliku vidimo među kupcima koji ulažu velika sredstva da osiguraju svoje osetljive podatke i spreče širenje virusa i kompjuterskih napada, čiji je broj u stalnom rastu„, naveo je Božinović i dodao da postoji veliko interesovanje kompanija iz mnogih zemalja sveta, a da bi voleli da se njihov proizvod koristi i u Srbiji.

Izvor: Beta

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.