Microsoft Windows 11 dobio nove emotikone

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 23.Nov.2021, 18:54

Microsoft Windows 11 dobio nove emotikone

Kompanija Microsoft je uvela nove emotikone dostupne za operativni sistem Windows 11.

Reč je o nadogradnji koja rešava nekoliko problema s bagovima, ali i donosi nove emotikone najavljene ranije ove godine. Iako se radi o potpuno novom stilu, ipak nije reč o 3D izgledu koji je Microsoft ranije obećao nego je ponuđen 2D izgled.

Novi emotikoni podrazumevaju povratak Clippy-ja, jer je Microsoft zamenio standardnu spajalicu s Clippy karakterom. Emotikoni su redizajnirani tako >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << da imaju svetle i zasićene boje, ali nemaju 3D efekt kojim bi se isticali.

Još uvek nije poznato da li ćemo ikada videti impresivne 3D emotikone u Windowsu 11 koje je Microsoft pokazao ranije ove godine. Nedostatak 3D formata može biti povezan s tehničkim ograničenjima Micoroftovog formata fonta u boji koji kompanija koristi za prikazivanje emotikona u Windowsu.

Apple koristi bitmape za prikazivanje svojih emotikona, a Microsoft vektorski format koji je daleko skalabilniji i ima prednosti u veličini datoteke ako su emotikoni ravniji.

Izvor: klix.ba

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.