McDonald’s povukao reklamu o mrtvom ocu uz izvinjenje mušterijama

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 17.Maj.2017, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

McDonald’s povukao reklamu o mrtvom ocu uz izvinjenje mušterijama

Jedan od najvećih lanaca brze hrane McDonald’s odlučio je da povuče televizijsku reklamu u kojoj dečak pokušava da pronađe nešto zajedničko sa preminulim ocem i uspeva u tome tek kada uđe u restoran McDonald’s

Zbog brojnih kritika da iskorišćava emocije dece u osetljivim situacijama gubitka roditelja, svetski gigant brze hrane izvinio se svima kojima je reklama povredila osećanja.

Portparol McDonald’s-a rekao je da će reklama do kraja nedelje biti povučena >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << iz svih medija i zemalja u kojima je emitovana.

Takođe je saopšteno da će kompanija sprovesti reviziju kreativnog procesa koji stoji iza nastanka reklame kako se slične situacije ne bi dešavale u budućnosti.

„Nikada nam nije bila namera da bilo koga uznemirimo. Posebno nam je žao što je reklama uvredila one koji su nam najvažniji – naše mušterije“, poručili su iz McDonald’s-a.

U reklami, dečak pita majku o svom preminulom ocu. Ne uspevajući da pronađe ništa zajedničko sa ocem, neraspoloženo ulazi u restoran McDonald’s.

Ipak, kada za sto sedne sa jelom Filet-O-Fish u poslužavniku, majka mu kaže: „To je i tvom ocu bilo omiljeno“.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.