Matija je sa 3 godine imao rak bubrega: Kad vam je dete teško bolesno svet vam se raspadne, krpite ga tek kad sve prođe

Izvor: Kurir, 15.Feb.2024, 11:06

Matija je sa 3 godine imao rak bubrega: "Kad vam je dete teško bolesno svet vam se raspadne, krpite ga tek kad sve prođe"

Joland Korora (53), predsednica Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) pre 20 godina je i sama vodila bitku za zdravlje sina Matije obolelog od raka bubrega. Iz ove najteže životne borbe izašli su kao pobednici – Matija je danas student, zdrav i nasmejan mladić, a za Joland je briga za bolesnu decu i njihove roditelje postala životna misija.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

"Deca koja su pobedila rak su veća od nas, imaju empatiju i širinu u duši, a 80% njih upiše medicinu": Predsednica NURDOR-a povodom Međunarodnog dana dece obolele od raka

Izvor: Blic, 15.Feb.2024

Danas je Međunarodni dan dece obolele od raka, a prema podacima „Batuta“ iz 2021. godine, rak kod dece čini od 0,4 do 4% svih malignih oboljenja – na svetskom nivou. U Srbiji je udeo 0,8%. Kada se procenti prevedu u brojke, globalno se svake godine registruje oko 400.000 novoobolele dece, od...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.