
Izvor: Mondo, 01.Jan.2019, 03:00 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Mafini sa slaninicom i jabukom
Interesantna, prava "zimska" kombinacija ukusa.
Ovi mafini gotovi su za malo više od pola sata, ukusni su i lepo izgledaju, što ih čini zgodnim posluženjem za goste u ovim prazničnim danima.
Sastojci:
120 grama putera, na sobnoj temperaturi
Pola šolje smeđeg šećera
Dva veća jaja
Dve kašičice praška za pecivo
Pola kašičice soli
Dve šolje brašna
Dve kašičice cimeta >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Dve trećine šolje mleka
Tri četvrtine šolje jabuke, sitno iseckane
Pola šolje slaninice, prethodno ispečene, sitno iseckane
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni, a kalup za mafine malo namažite uljem, ili stavite papirne "korpice".
U većoj činiji mikserom umutite puter i braon šećer, pa u smesu dodajte jaja i miksirajte dok se ne ujednači.
U drugoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i cimet. Suve sastojke polako dodajte smesi putera, jaja i šećera, dodajući pomalo mleka. Mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu.
Dodajte komadiće jabuke i slaninice, pa promešajte varjačom.
Smesu razlijte u kalup za mafine, pa pecite dvadesetak minuta, ili dok ne porumene. Kad se ispeku, ostavite ih još desetak minuta u kalupu, pa izvadite da se ohlade.
Ova količina dovoljna je za 12 do 15 mafina.
Da li i vi imate neki interesantan recept za mafine?