Mafini sa slaninicom i jabukom

Izvor: Mondo, 01.Jan.2019, 03:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mafini sa slaninicom i jabukom

Interesantna, prava "zimska" kombinacija ukusa.

Ovi mafini gotovi su za malo više od pola sata, ukusni su i lepo izgledaju, što ih čini zgodnim posluženjem za goste u ovim prazničnim danima.

Sastojci:

120 grama putera, na sobnoj temperaturi

Pola šolje smeđeg šećera

Dva veća jaja

Dve kašičice praška za pecivo

Pola kašičice soli

Dve šolje brašna

Dve kašičice cimeta >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Dve trećine šolje mleka

Tri četvrtine šolje jabuke, sitno iseckane

Pola šolje slaninice, prethodno ispečene, sitno iseckane

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni, a kalup za mafine malo namažite uljem, ili stavite papirne "korpice".

U većoj činiji mikserom umutite puter i braon šećer, pa u smesu dodajte jaja i miksirajte dok se ne ujednači.

U drugoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i cimet. Suve sastojke polako dodajte smesi putera, jaja i šećera, dodajući pomalo mleka. Mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu.

Dodajte komadiće jabuke i slaninice, pa promešajte varjačom.

Smesu razlijte u kalup za mafine, pa pecite dvadesetak minuta, ili dok ne porumene. Kad se ispeku, ostavite ih još desetak minuta u kalupu, pa izvadite da se ohlade.

Ova količina dovoljna je za 12 do 15 mafina.

Da li i vi imate neki interesantan recept za mafine?

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.