MOMENT MARKETING –  kako prepoznati vreme, mesto,  kontekst i priče koje će doneti uspeh brendovima

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 24.Feb.2016, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MOMENT MARKETING – kako prepoznati vreme, mesto, kontekst i priče koje će doneti uspeh brendovima

Šta je Moment marketing, Moments planing i Moments Tool? Na tu temu održano je predavanje Viktora Kroitorua, regionalnog strateškog directora UM CEE i radionice za zaposlene u medijskim agencijama UM

Kao članice najbolje svetske medijske mreže u ovoj godini po izboru AdAge i AdWeek magazina, medijske agencije UM, konstantno rade na uvođenju i primeni novih svetskih tool-ova u svakodnevnoj saradnji sa poslovnim parnerima.

Zato se postavlja pitanje kako doći do tog potrošača >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << i što je najvažnije kako privući njegovu pažnju u izobilju sadržaja kojim je okružen? Prosečan nivo pažnje odrasle osobe dok gleda određeni sadržaj 2000-te godine bio 12, a danas je samo 8 sekundi! I u tih 8 sekundi potrebno je “uhvatiti” pažnju potrošača i preneti mu poruku brenda. Kao posledice, TV gledanost se fragmetiše na više kanala, pažnju nam ne drže dugi sadržaji, prebacujemo kanale, gledamo u telefon, proveravamo Facebook profil…Uhvatiti pažnju gledalaca danas je ključ uspeha.

Timovi iz medijskih agencija UM imali su priliku da kroz predavanje i radionice utvrde “Šta je momenat?”

Jedna smo od retkih agencija, ako ne i jedina koja konstantno ulaže u procese i toolove koji su jedinstveni na našim tržištima” ističe Tijana Stojanović, generalna direktorka UM Ljubljana, a njen kolega iz UM Beograd Aleksandar Đorđević dodaje: „U vremenu u kome potrebe potrošača prevazilaze identifikovanje sa brendom, kao i upotrebnu vrednost samog proizvoda – ključno je u komunikaciji pronaći pravi način, vreme i mesto uvezivanja brenda sa momentima, pričama i stvarima koje su zaista bitne potrošaču“. Tarik Imamagić iz UM Sarajevo naglašava da će mu edukacija pomoći u novom načinu razmišljanja i imaće snažan uticaj na dalji pristup planiranju komunikacije u medijima što na kraju predstavlja izuzetan benefit za klijente, dok Tomislav Lončarević iz UM Zagreb jednostavno zaključuje: „Moments planning trening bio je ‘trening that matters”.

Agencije UM poseduju podatke i alate koji nam pružaju mogućnost da prepoznamo ključne momente koji znače ljudima. Kao novina koju agencije UM pružaju klijentima na tržištima na kojima posluju je i uvođenje Moment Tool-a i novi proces planiranja Moments Planing. Ovaj alat pruža mogućnost da prepoznamo ove ključne momente i da ih povežemo sa relevantnim medijskim kanalima i porukama.

Podaci pomažu da prepoznamo momente koji izazivaju emocije i pažnju kod potrošača i to baš one koje brendovi žele da postignu. Kada ih prepoznamo, oko njih gradimo medijske strategije i planove u saradnji sa medijskim partnerima, kreativnim timovima, ekspertima za digitalne medije. Kada se prepoznaju ovi ključni momenti za potrošače i brend, onda su i biznis ciljevi lakše ostvarivi. Tako momenti postaju uspešne priče jednog brenda.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.