Lutrija u Tuborg letnjim bojama

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 16.Avg.2016, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lutrija u Tuborg letnjim bojama

Kako bi vrele letnje dane učinio podnošljivijim potrošačima na albanskom tržištu, Tuborg je odlučio da pored osveženja ponudi i interesantnu aktivaciju u vidu lutrije, čiji je kreativni koncept i medijsku strategiju osmislila i realizovala agencija McCann Tirana

Naslanjajući se na uspešnu prošlogodišnju kampanju „Tuborg colors of fun“ (Tuborg boje zabave) i promociju novih čepova u bojama koje slave zabavnu stranu života, kreativni tim McCann Tirana osmislio je lokalnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << kampanju pod sloganom „Oboji leto Tuborg bojama“. Potrošači su sakupljali i slali kodove sa čepovai na taj način učestvovali u lutriji sa zanimljivim i vrednim nagradama. Poseban izazov za kreativce bila je realizacija kampanje u trenutku održavanja Evropskog prvenstva u fudbalu na kome je učestvovala i albanska reprezentacija.

Početak kampanje planiran je za medijski najdinamičniji period koji je obeležio EURO 2016, pri čemu je sponzor ovog takmičenja bio drugi veliki pivski brend. Izazov je bio osmisliti i realizovati kampanju i efektno aktivirati potrošače u tim uslovima. Rešenje je koncipirano kao jednostavna aplikacija. Odzivi reakcije potrošača su odlični, pored uživanja u svom omiljenom letnjem osveženju, Tuborg pivu, imali su mogućnost da učestvuju u zanimljivoj lutriji i osvoje vredne nagrade,“ kaže Gazmend Pinjolli, Senior Art Director agencije McCann Tirana.

Razvoj aplikacije je bio posebno zahtevan jer je podrazumevao balansiranje jednostavnosti upotrebe, postavke i promovisanja mehanizma i pravila lutrije, visokih standarda zaštite podataka i upravljanja automatizacijom i funkcijama. Kao rezultat, nastao je single-page mikrosajt orijentisan prevashodno na mobilne korisnike. Mikrosajt je takođe bio dostupan u obliku Facebook aplikacije, dajući korisnicima više mogućnosti za učestvovanje lutriji.

Kreativni tim:

Senior Graphic Designer – Irson Aliaj

Art Director – Flonia Vasia Gjollma

Senior Art Director – Gazmend Pinjolli

Account Manager – Albi Beqiraj

Account Director – Alma Avllazagaj

Media Supervisor – Elona Zebi

Digital AccountManager – ElvinCivici

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.