Lula i Bata Živojinović: Jedva čekamo da nam sin stigne kući

Izvor: Story, 22.Mar.2015, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lula i Bata Živojinović: Jedva čekamo da nam sin stigne kući

Dok se glumac Bata Živojinović bori za život, njegova supruga Lula saznala je da je njihov naslednik Miljko oslobođen optužnice zbog koje je osam godina u bekstvu, a nekoliko dana posle tih lepih vesti ponovo im je opljačkana kuća u Koraćici

Foto: Vladimir Šporčić, Slobodan Pikula, Story Press

Velikan srpskog glumišta Velimir Bata Živojinović (81) pre nekoliko godina dobio je gangrenu stopala, lečen je specijalnim kapsulama koje su stizale sa Kube, gde >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << živi njegova ćerka Jelena. U okršajima sa ovom bolešću do sada je stajao na pobedničkoj strani. Uprkos tome, njegova svakodnevica vezana je za postelju, a telo ga svakim danom sve više izdaje. Uz pomoć svoje ljubavi i oslonca, supruge Lule i negovateljica koje brinu o njemu, katkad se pridigne do kolica. Ono što Valter vidi kao spasonosniji lek od bilo koje kaspule jeste da još jednom zagrli svog sina Miljka, koji je već osam godina van naše zemlje, u bekstvu. Bivši stečajni upravnik građevinskog preduzeća Rad osuđen je u februaru 2007. na pet godina zatvora, zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica. Nikada nije uhapšen, živeo je u Parizu, a s Batom se za to vreme video samo dva puta, dok im se komunikacija najčešće odvija putem Skypea. Ipak, glumčeva žudnja za tim da sa svojim naslednikom vodi mudre razgovore, uskoro bi mogla biti ostvarena, s obzirom na to da je Apelacioni sud u Beogradu nedavno ukinuo pritvor Miljku Živojinoviću

- Vest o ukidanju Miljkove presude objavile su novinske agencije, nakon čega su ljudi počeli da me zovu. Prvo uopšte nisam mogla trezveno da razmišljam ni o čemu od same pomisli da će se naš sin vratiti u Srbiju. Kada su se emocije primirile, sastala sam se advokatima, sa kojima sada razgovaram o svemu što može da se dogodi. Miljku jeste ukinut pritvor, ali postoji mnoštvo drugih pitanja i cela stvar nije tako jednostavna. U predstojećim danima treba da vidimo hoće li mu poternica biti povučena i kada će on tačno moći da dođe u Beograd. Bitno mi je da se čujem sa svojom decom, a ne smem mnogo da se radujem dok sve ne bude rešeno – rekla je supruga legendarnog glumca.

Premda se već neko vreme sukobljava sa zdravstvenim tegobama, Bata Živojinović u pređašnjim intervjuima nije propuštao priliku da u prepoznatljivom stilu šereta, obožavanog od sveukupnog naroda bivše zemlje, ali i naroda Kine, naglasi kako mu Miljko nedostaje, ali i da ga sanja i smatra da je nepravedno osuđen.

- Znate da je moj Bata bolestan i veoma je osetljiv. Ipak mislim da sve čuje i da je svega svestan. Ne znam ni kako da mu saopštim ovu vest. Ne moram da vam govorim koliko ćemo presrećni biti ako se Miljko vrati kući - opisuje Lula uz prisutnu dozu uzbuđenja.

Dok u dom Živojinovića nadomak Kalenić pijace u Beogradu bez kucanja ulaze njihovi najbliži prijatelji, lekari i unuk Velimir, a telefonski pozivi podrazumevaju samo dva pitanja: Kako je Bata? i Stiže li Miljko?, njihova porodična kuća u Koraćici pod Kosmajem je opljačkana. To je drugi put u proteklih godinu i po dana, od kako se Bata bori za život, da beskrupulozni lopovi provaljuju na mesto gde Valter čuva sećanje na svoje pretke, ali i mnogo toga drugog. Kada su prvi put provalili, lopovi su odneli glumčevo trofejno oružje, a ovoga puta, Lula je kuću zatekla ispreturanu. I pored svega, laknulo joj je kada je videla da su Batine umetničke nagrade ostale netaknute.

PIŠE: Stefan Tošović

Izvor: Story.rs

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.