Lišeni slobode zbog sumnje za zloupotrebe u gradnji stanova

Izvor: Press, 26.Nov.2012, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lišeni slobode zbog sumnje za zloupotrebe u gradnji stanova

Beogradska policija uhapsila je vlasnika firme "MB Konsalting" Milisava Čutovića iz Beograda zbog postojanja osnova sumnje da je izvrišio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, beogradska policija je u nastavku akcije na suzbijanju korupcije i zloupotreba u postupcima izgradnje i prodaje stanova, lišila slobode vlasnika privrednog društava "MB Konsalting" iz Beograda Milisava Čutovića (60) i direktora tog preduzeća Uroša N. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << (54) iz Beograda.

Oni su, kako je saopšteno, lišeni slobode zbog postojanja osnova sumnje da su izvrišili krivično delo zloupotreba službenog položaja, a akcija je sprovedena u saradnji sa Višim tužilaštvom u Beogradu.

Nakon saslušanja osumnjičenih, dežurni istražni sudija Višeg suda u Beogradu doneo je rešenje o određivanju pritvora u trajanju do 30 dana.

Osumnjičeni su kao odgovorna lica prodavali stanove u izgradnji u Beogradu u ulici Vojvode Stepe 331 tako što su od 2004. do 2012. godine sa 15 fizičkih lica - kupaca stanova zaključili predugovore o kupoprodaji stanova u izgradnji, od kojih su zahtevali i primili avans u iznosu od 567.622 evra.

Privredno društvo "MB Konsalting" se nalazi u stečaju, navedene stanove do danas nije izgradilo, a novac koji su osumnjičeni primili kao avans nisu evidentirali u poslovnoj dokumentaciji.

Taj novac nisu vratili oštećenim kupcima već su protivpravno prisvojili za sebe i time oštetili kupce navedenih stanova za 567.622 evra.

Policijski službenici za Grad Beograd, kako je saopšteno, nastavljaju dalje provere poslovanja privrednog društva "MB Konsalting" Beograd.

Čutovića smatraju tvorcem zlatiborske "Čigote", a firma "MB Konsalting" je pre nekoliko godina napravila privatni banjski kompleks "Prva nova banja" u Vrujicima.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hapšenje zbog zloupotreba u gradnji stanova

Izvor: Studio B, 26.Nov.2012

Beogradska policija je lišila slobode dva lica iz preduzeća "MB Konsalting" iz Beograda zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, saopšteno je danas iz MUP-a...U akciji, koja je sprovedena u saradnji sa Višim tužilaštvom u Beogradu, slobode su...

Nastavak na Studio B...

Hapšenja zbog zloupotrebe u gradnji stanova

Izvor: Blic, 26.Nov.2012

BEOGRAD - Beogradska policija je, u nastavku akcije na suzbijanju korupcije i zloupotreba u postupcima izgradnje i prodaje stanova,uhapsila vlasnika i rerektora preduzeća "MB Konsalting" iz Beograda zbog postojanja osnova sumnje da su izvrišili krivično delo zloupotreba službenog položaja, saopšteno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.