Izvor: B92, 21.Dec.2009, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuća iz Hristovog vremena

Jerusalim -- Izraelski arheolozi su u Nazaretu pronašli ostatke kuće iz vremena Isusa Hrista.Otkriće dokazuje da su ljudi živeli u tom gradu u vreme kada je Isus odrastao.

Šef istraživačkog tima Jardena Aleksandre rekla je da su Isus i njegovi prijatelji verovatno znali za tu kuću. Nalazište je otkriveno nedaleko od mesta na kojem je, prema verovanju hršćana, anđeo Gavrilo objavio Mariji da će roditi Isusa.

Osim ostataka dvosobne kuće i dvorišta su pronađeni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i delovi zida i cisterne za skupljanje kišnice.

Bila je to kuća skromne i jednostavne jevrejske porodice. Kuća koju smo pronašli mala je i skromna i veroatno je bila tipično prebivalište u Nazaretu u to vreme, rekla je Jardena Aleksandre.

Arheolozi kažu da su na ostatke naišli građevinari koji su kopali u dvorištu samostana kako bi izgradili novi hršćanski centar.

Oni će sada postati sastavni deo rimokatoličkog centra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.