Kuba potpisala sa Google-om sporazum o bržem internetu

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 13.Dec.2016, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuba potpisala sa Google-om sporazum o bržem internetu

HAVANA – Kuba i američka kompanija Google potpisale su sporazum koji bi trebao da obezbedi brži pristup internetu jer je poznato da je u toj zemlji internet ograničen i spor

Sporazum su potpisali izvršni direktor matične Google-kompanije Alphabet Eric Schmidt i šefica kubanske državne telekomunikacione kompanije ETECSA Mayra Arevich.

Sporazum podrazumeva da će Kuba imati pristup mreži Google global, koja čuva sadržaje sa Google-ovih sajtova, poput Gmaila i YouTube-a, >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << na lokalnim serverima i ubrzava uputstvo pristup internetu.

Ovaj dogovor omogućiće korisnicima na Kubi da smanje vreme povezivanja na Google internet, ali i da poboljšaju brzinu i kvalitet„, navodi se u saopštenju ETECSA-e.

Nakon potpisivanja sporazuma novinarima nije bilo dozvoljeno postavljati pitanja.

Kuba je jedna od zemalja sa najsporijim internetom na svetu, a prošle godine svega jedna trećina Kubanaca koristila je internet.

Na ostrvu postoji 900 internet-kafića i 200 mesta gde je omogućen Wi-Fi, a cena interneta je dva dolara po satu, što se smatra skupim.

Samo zaposlenim u pojedinim profesijama, poput novinara i lekara, dozvoljeno je korišćenje interneta od kuće.

Izvor: SEEbiz

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

Kuba potpisala istorijski ugovor s Googleom

Izvor: Capital.ba, 13.Dec.2016

HAVANA, Državna telekomunikacijska kompanija Kube Etecsa potpisala je ugovor sa Googleom o bržem pristupu sadržajima ove američke kompanije.  U skladu s ugovorom, Google će postaviti svoje servere na Kubi kako bi povećao brzinu konekcije na svoje usluge, među kojima su Gmail i YouTube. Iako su...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.