Izvor: Mondo, 27.Jul.2019, 02:09

Korpice sa tikvicama i medom

Korpice sa tikvicama i medom

S obzirom na to da nisu mnogo slatke, mogu biti dobar izbor i za doručak.

Ne treba vam mnogo vremena da pripremite ove koprice – peku se svega 15 minuta, a evo šta vam je sve potrebno.

Sastojci:

140 grama integralnog brašna

85 grama belog brašna

Pola šolje šećera

Kašičica cimeta

1 ¼ kašičice praška za pecivo

½ kašičice sode bikarbone

¼ kašičice soli

Oko >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 200 grama rendanih tikvica

Pola šolje mleka

Dve kašike ulja

Dve kašike meda

Jedno veće jaje

Kašika šećera

¼ kašičice mlevenog cimeta

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

Pomešajte integralno brašno sa belim brašnom, šećerom, cimetom, praškom za pecivo, sodom bikarbonom i solju, pa izmešajte.

U odvojenoj posudi pomešajte rendanu tikvicu, mleko, ulje, med i jaje, pa sve dobro izmešajte.

U posudi sa brašnom na sredini napravite rupu, pa dodajte polako mešavinu sa mlekom i mešajte dok se svi sastojci sjedine. Smesu sipajte u podmazan kalup za mafine.

Pomešajte kašiku šećera i ¼ kašičice cimeta, pa pospite po korpicama. Pecite oko 15 minuta ili dok ne dobiju zlatno-braon boju. Ostavite da se ohlade, pa poslužite.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.