S obzirom na to da nisu mnogo slatke, mogu biti dobar izbor i za doručak.
Ne treba vam mnogo vremena da pripremite ove koprice – peku se svega 15 minuta, a evo šta vam je sve potrebno.
Sastojci:
140 grama integralnog brašna
85 grama belog brašna
Pola šolje šećera
Kašičica cimeta
1 ¼ kašičice praška za pecivo
½ kašičice sode bikarbone
¼ kašičice soli
Oko 200 grama rendanih tikvica
Pola šolje mleka
Dve kašike ulja
Dve kašike meda
Jedno veće jaje
Kašika šećera
¼ kašičice mlevenog cimeta
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Pomešajte integralno brašno sa belim brašnom, šećerom, cimetom, praškom za pecivo, sodom bikarbonom i solju, pa izmešajte.
U odvojenoj posudi pomešajte rendanu tikvicu, mleko, ulje, med i jaje, pa sve dobro izmešajte.
U posudi sa brašnom na sredini napravite rupu, pa dodajte polako mešavinu sa mlekom i mešajte dok se svi sastojci sjedine. Smesu sipajte u podmazan kalup za mafine.
Pomešajte kašiku šećera i ¼ kašičice cimeta, pa pospite po korpicama. Pecite oko 15 minuta ili dok ne dobiju zlatno-braon boju. Ostavite da se ohlade, pa poslužite.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!